Harry Muskee overleden, maar zeker niet dood! — Harry Muskee décédé, mais certainement pas mort !

Het zal de meeste muziek liefhebbers niet ontgaan zijn dat de afgelopen week Harry Muskee van Cuby & The Blizzards op 70-jarige leeftijd overleden is. Of je nou wel of niet van zijn muziek hield, ik durf te stellen dat de man (en zijn bands) toch heel erg verbonden is met heel wat Nederlandse muziek liefhebbers. Want hoe je het wendt of keert, voor velen van ons is de basis voor die interesse en het fanatisme voor de muziek gelegd in de 60-er jaren. De jaren dat ook Cuby en zijn mannen de afschuw en afkeer van onze ouders “verdienden” waardoor al die artiesten en hun muziek voor ons jonge nozems, nog interessanter werden. Lang leve het protest, lang leve de muziek!

Ferry Kremers van DÉ HifiStudio in Weerdinge woont zo ongeveer in de voortuin van Grollo en het viel hem op dat de lokale verkeersintensiteit de afgelopen week wel héél erg hoog was. Hij kwam in Grollo terecht, waar Harry Muskee in zijn eigen museum als een ware levende legende opgebaard lag voor de mensen die hem de laatste eer wilden bewijzen. Klik hier voor een link naar zijn gedachten zoals genoteerd op zijn HifiStudio website.

Sans aucun doute, la plupart des fans de bonne musique auront appris cette semaine le décés de Harry Muskee de Cuby & The Blizzards. Harry avait atteint ses 70 ans. Même si vous n’aimiez pas sa musique, j’ose dire que l’homme et son groupe est très lié aux amoureux de  la musique hollandaise. Car peu importe comment on le regarde, pour nombreux d’entre nous notre amour et notre passion de la musique est issu de la musique des années 60. Les années où Cuby et ses hommes recevaient les cris d’horreur et de dégoûts de nos parents alors que nous les jeunes “punks” les trouvions super intéressants. Longue vie à la révolte, longue vie à la musique !

Ferry Kremers de Dé Hifistudio de Weerdinge habite très près du le village de Grollo et ces derniers jours il a pu voir combien les fans sont venus lui rendre un dernier hommage. Harry est exposé dans son propre musée à Grollo comme une légende vivante. Vous pouvez lire ici l’hommage de Ferry sur son site internet.

Over hermanvandendungen

Almost 40 years of being with and in the world of high-end audio equipment. As distributor of Krell, Sonus Faber, Cello, Conrad-Johnnson and many more, initiator of brands like Kiseki, Cogelco, AH!, PrimaLuna, Mystère and maybe more to follow.
Dit bericht werd geplaatst in Algemeen info - Informations générales en getagged met , , , . Maak dit favoriet permalink.

Geef een reactie - Laisser un commentaire

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

Deze site gebruikt Akismet om spam te bestrijden. Ontdek hoe de data van je reactie verwerkt wordt.