Sonus faber Aida: Luisteren naar klassieke muziek! (Part 3)

We hebben recentelijk de heer Dirk Herman de Jong (van Magis Musicus) met zo’n 25 deelnemers aan de cursus “leren luisteren naar (klassieke) muziek” twee vrijdag avonden op bezoek gehad.

We hadden het een paar maanden geleden eens met Dhr. De Jong gehad over het gegeven of het niet leuk was om de laatste cursusavond hier in Dé Hifistudio te houden. We zijn toen overeengekomen om dit -mits er voldoende animo bij zijn cursisten was- op een vrijdagavond in Januari 2012 te laten plaatsvinden. Ik werd in december 2011 door de heer De Jong benaderd met de vraag “hoeveel mensen kunnen wij op zo’n avond op een fatsoenlijk manier plaatsen?” Waarop ik geantwoord heb “met een man of 10 a 15 valt zeker goed te werken op zo’n avond”. Het was even stil aan de ander kant van lijn …

“Nou dan gaan we dat op één avond niet redden” was het antwoord. Uiteindelijk hebben wij er twee vrijdagavonden voor gepland in Januari, waardoor wij zo’n 25 à 30 personen fatsoenlijk hebben kunnen plaatsen en kunnen laten genieten.

Tijdens deze avonden hebben wij natuurlijk de Aida’s de hoofdrol voor de weergave van de muziekstukken laten vervullen. En dat hebben ze met héél veel overtuiging gedaan …

Gezien de reacties die wij van de aanwezigen mochten ontvangen heeft de muziek en zeker ook de weergavekwaliteit daarvan, sommigen tot tranen geroerd. Zowel op de eerste als de tweede vrijdag klonk er een paar maal luid applaus als er een nummer afgelopen was …

Een groter compliment kun je als leverancier van deze hoogwaardige apparatuur en luidsprekers op zo’n avond eigenlijk niet krijgen, toch? Het zijn uiteindelijk twee enorm leuke, maar ook leerzame avonden geworden bij ons in Weerdinge. Waarvoor ik de heer De Jong en zijn cursisten natuurlijk bij deze nogmaals wil bedanken.

Deze beide avonden waren dermate succesvol dat de heer De Jong en ik hebben besloten om dit zeker een vervolg te laten krijgen!

Deze slideshow vereist JavaScript.

Het gebruikte systeem voor deze avonden zag er als volgt uit:

Luidsprekers: Sonus faber Aida

Voorversterker: Krell Evolution 222

Eindversterkers : 2 x Krell Evolution 600 mono

CD speler/loopwerk: Audia Flight CD One

DAC: Audio Research Dac-8

Bekabeling: Yter, Transparent en AH! Triac Powerchords.

Over beheerder

More than 45 years of being with and in the world of high-end audio equipment. As a distributor of Krell, Sonus Faber, Cello, Conrad-Johnson and many more, initiator of brands like Kiseki, Cogelco, AH!, PrimaLuna, Mystère and maybe more to follow.
Dit bericht werd geplaatst in Dealers aan het woord - La parole aux revendeurs, Luidsprekers - Enceintes, Sonus faber en getagged met , , , , , , , . Maak dit favoriet permalink.

Geef een reactie - Laisser un commentaire

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

Deze site gebruikt Akismet om spam te bestrijden. Ontdek hoe de data van je reactie verwerkt wordt.