Audio Research VSi60 : amplificateur intégré de 50 Watts à tubes – Article paru sur Cinenow.com

Audio Research est un acteur majeur de la Hifi, présent sur le devant de la scène haut-de-gamme depuis 1970. Aujourd’hui est lancé le VSi60, un amplificateur intégré, à tubes évidemment.

Audio Research s’est toujours distingué avec un excellent rendu sonore quoi qu’un peu typé, et un design sobre mais classe. Le VSi60, qui succède à l’entrée-de-gamme VSi55, ne déroge pas à la règle, avec son châssis aux angles doux et sa conception en aluminium noir. Ce matériaux a été choisi pour son toucher lisse et agréable.

Le VSi60 hérite des gênes des produits de la série Reference, avec une section de contrôle de volume (passive) constituée d’un réseau de résistances opéré par microprocesseur. L’étage d’entrée est à transistor JFET (pour un faible bruit), l’étage driver se compose de deux tubes 6H30 et l’étage d’amplification lui-même repose sur un quartet de tubes 6550C d’origine Svetlana pour une puissance de 50 Watts par canal.

Les entrées sont au nombre de cinq, et si l’on déplore l’absence d’entrée phono, on apprécie la sortie pour caisson de graves (large-bande). Les sorties haut-niveau sont proposées en 4 ou 8 ohms selon l’impédance des enceintes (en choisira 4 ohms si les enceintes en font 6).

9 mars 2012 — Cinenow.com

Over beheerder

More than 45 years of being with and in the world of high-end audio equipment. As a distributor of Krell, Sonus Faber, Cello, Conrad-Johnson and many more, initiator of brands like Kiseki, Cogelco, AH!, PrimaLuna, Mystère and maybe more to follow.
Dit bericht werd geplaatst in Audio Research, Versterkers - Amplificateurs en getagged met , , , , , . Maak dit favoriet permalink.

Een reactie op Audio Research VSi60 : amplificateur intégré de 50 Watts à tubes – Article paru sur Cinenow.com

 1. hermanvandendungen zegt:

  Je kunt wel zien dat de “administrator” op vakantie is in Frankrijk. Moeten we het weer met de “vocabulaire” uitvogelen! Maar hier schijnt de zon ook en dat is wel lekker bij het zoveelste griepje.

  En wat zegt de (Google) vocabulaire er dan van? Heb laatste alinea als proefje genomen:

  VSi60 erft de genen van de Reference-serie producten, met een sectie volumeregeling (passieve) bestaande uit een weerstand netwerk die worden aangedreven door microprocessor. De ingangstrap is een JFET (voor een laag geluidsniveau), de bestuurder fase bestaat uit twee buizen 06:30 ET de versterking podium zelf is gebaseerd op een viertal Svetlana buizen 6550C voor een huis vermogen van 50 watt per kanaal.

  De inzendingen zijn vijf in getal, en als men betreurt het ontbreken van phono-ingang, we waarderen de uitgang voor subwoofer (breedband). De high-level-uitgangen zijn beschikbaar in 4 of 8 ohm, afhankelijk van de impedantie (4 ohm zal kiezen als de luidsprekers 6).

  Eerlijk gezegd … Als je weet waar het over gaat is het toch wel te begrijpen … 🙂

Geef een reactie - Laisser un commentaire

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

Deze site gebruikt Akismet om spam te bestrijden. Ontdek hoe de data van je reactie verwerkt wordt.