Ravi Shankar, De Peetvader Van Wereldmuziek, overleden.

raviRond 1966, toch de periode dat voor “ons” alles begon te kunnen, kwam men ook op het idee een sitar te introduceren in de popmuziek. Het moest niet gekker worden (en dat werd het natuurlijk -gelukkig- wel).

De eerste (?) maar zeker de bekendste was Ravi Shankar. Hij werd wereldberoemd door zijn samenwerking met de Beatles, met name met George Harrison, die door Ravi Shankar ook de sitar leerde spelen. Ravi Shankar was erbij in Woodstock en organiseerde met George Harrison het beroemde benefiet concert voor Bangladesh.

Hij won 3 Grammy Awards en last but not least, is ook nog eens de vader van de Amerikaanse zangeres Norah Jones. Ravi Shankar werd 92 jaar oud.

Over hermanvandendungen

Almost 40 years of being with and in the world of high-end audio equipment. As distributor of Krell, Sonus Faber, Cello, Conrad-Johnnson and many more, initiator of brands like Kiseki, Cogelco, AH!, PrimaLuna, Mystère and maybe more to follow.
Dit bericht werd geplaatst in Algemeen info - Informations générales en getagged met , , , , . Maak dit favoriet permalink.

Geef een reactie - Laisser un commentaire

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

Deze site gebruikt Akismet om spam te bestrijden. Ontdek hoe de data van je reactie verwerkt wordt.