DÉ HifiWinkel Beek-Ubbergen

004-winkelpandmodIk steek voor niemand onder stoelen of banken dat DÉ HifiWinkel in Beek-Ubbergen een onderdeel van onze organisatie is waar we met zijn allen best trots op zijn. Ooit smalend, door een inmiddels zelf wel ex-hifi dealer, DÉ HifiSchuur genoemd in zijn advertentie (jaja, meteen al gratis aandacht voor ons schuurtje), denk ik te mogen zeggen dat DÉ HifiWinkel bij de TOP ** van Nederland behoort. Het pand, de ligging, het interieur, het assortiment en natuurlijk Rob Wilms zelf, de man die ’s-Morgens de deur open doet en ’s-Avonds weer sluit. Vaak om dan nog klanten te bezoeken. Dé winkel heeft zijn hart en zijn ziel.

Zo, dat is eruit en nu naar de reden waarom ik dit hier schrijf. DÉ HifiWinkel heeft onlangs zijn nieuwsbrief uitgestuurd naar klanten en geïnteresseerden en omdat die vol wetenswaardigheden staat die misschien ook wel interessant zijn voor Nederlandstalige durobblog lezers, publiceer ik de nieuwsbrief hier ook. Heeft U nieuws, laat niets U tegenhouden het in mijn emailbox te stoppen, zodat ik kan bekijken of het voor onze lezers hier interessant is.

DÉ HifiWinkel Nieuwsbrief:

December 2012

Ik heb het gelukkig druk. En dan gaat de tijd erg snel. Het is dan ook al weer even geleden dat er een Hifiwinkel nieuwsbrief uitgegaan is en dus hoog tijd voor een update want ik heb wel véél nieuws voor U.

Sonus faber is dit jaar niet alleen uitgekomen met de prachtige Aïda, het nieuwe topmodel in de hogere prijsklasse, ze hebben ook nog kans gezien enkele nieuwe modellen -van de Aïda afgeleid- aan het programma toe te voegen. The Venere 2.5 (vloerstaander), The Venere 1.5 (stand model), The Venere Central. De vormgeving van deze modellen is overweldigend en zelfs voor Sonus faber begrippen verrassend fraai. De prijsstelling verrassend laag. Ik heb deze nieuwe modellen eerst 2 dagen in huis gehad en ik durfde toen de loftrompet al wel te blazen. Maar nu heb ik The Venere 2.5 daadwerkelijk geleverd gekregen en kan ik alleen maar zeggen:

Hoe is dit mogelijk voor deze prijs! Tjonge, wat spelen die luidsprekers (zelfs nu al) prachtig! En dat voor 2550 Euro. Per paar. Ongelooflijk! Bovendien zien ze er ook nog eens gelikt uit. Echt uniek!

Houdt U de komende tijd de pers maar in de gaten en ook mijn website natuurlijk, want er zullen spoedig meer reacties los komen.

f16b1fd50cb6456fdcd9be2269efef4b

De Guarneri Evolution en de Amati Futura hebben zich al meerdere plaatsen veroverd bij een aantal van mijn klanten. Pracht producten, leuk om te (ver)kopen, en voor mij ook leuk om te plaatsen. De luidsprekers zijn namelijk kritisch kwa plaatsing en als je weet wat mogelijk is, kan er door fine-tuning een enorme goed resultaat behaald worden.

Ik blijf vraag houden van mensen naar occasion Sonus faber modellen. In de lagere, maar ook in de hogere prijsklasse, zoals de Guarneri Homage of de Amati Homage. Mocht U in het bezit zijn van een van deze modellen en bent U geïnteresseerd in een upgrade naar de nieuwere Sonus fabers, dan ruil ik uw speakers vanzelfsprekend graag in.

De Guarneri Memento en de Amati Anniversario gaan (helaas) per eind 2012 uit productie. Iets wat ik zeker jammer vind, want beide modellen hebben vele keren hun weg gevonden naar tevreden klanten. En ik weet dat er nog altijd klanten rondlopen die ervan dromen een van deze modellen te bezitten. Het goede nieuws is dat Durob de laatste productie van de Guarneri Memento heeft opgekocht en dat er een afspraak gemaakt is met Sonus faber dat de Amati Anniversario tot eind december 2012 besteld kan worden. Dus, bent U geïnteresseerd, maak dan gebruik van deze laatste kans.

luisterruimtegrootbeganegrond

Ik wachtte hoog gespannen op de eerste productie modellen van de nieuwe PrimaLuna DiaLogue Premium versterkers. Nu ze binnen zijn kan ik alleen maar beamen dat er weer een meesterwerkje afgeleverd is. De ProLogue Premium versterkers waren al zo verschrikkelijk muzikaal én daarnaast heb ik natuurlijk ontelbare keren (met plezier) naar de diverse prototypes mee mogen / moeten luisteren.

U heeft vast en zeker gehoord van de nieuwe KT120 buis, die overal lovende kritieken krijgt. Deze buis wordt dan ook gebruikt door top merken als Audio Research, Copland, Conrad Johnson. De afgelopen maanden heeft Durob de PrimaLuna en Mystère modellen uitvoerig getest met deze nieuwe KT120 buis en de conclusie is dat ook daar de buis goed toegepast kan worden.

Op het moment van schrijven zijn de prachtige topmodellen van Audia (genaamd Strumento) gearriveerd in Nederland. Audio journalist René van Es -zelf tevreden Audia Flight 50 eindversterker gebruiker- heeft de Strumento No. 1 (voorversterker) al uitvoerig beproefd, beschreven en aan zijn installatie toegevoegd! Dus ik heb een tijdje zonder gezeten … Gelukkig was de eindversterker te zwaar om bij hem boven te krijgen, anders waren we die misschien ook nog kwijt geweest.

Over producten van Italiaanse komaf gesproken … ik heb net 2 nieuwe schitterende luidsprekers mogen ontvangen van voormalig Sonus faber directeur, ontwerper Franco Serblin. U heeft er mogelijk al over gelezen op de winkel website. De Accordo, de stand- luidspreker was binnen een dag alweer verkocht en de Ktêma staat vrolijk zijn indraai- uurtjes te draaien. Moet U beslist gehoord hebben als U geïnteresseerd bent in iets moois en goeds.

dehifiwiblackm

Streamen kan op elk niveau. Op hoog niveau (denk aan de PS Audio, de PlayBack machines én nu ook de geweldige, nieuwe TOP machine van M2Tech, de Vaughan en zeker niet onvermeld mag blijven de aanstaande Audio Research Reference Dac), maar ook op een betaalbaarder niveau voor iedereen die iets minder hoge eisen stelt of er niet zoveel geld voor over heeft. Gelukkig hebben wij voor deze mensen ook prima klinkende oplossingen, zoals de Cambridge Stream-Magic 6, de producten van (wederom) m2Tech en de Marantz NA-7004.

De najaarshit van 2012 is de MicroMega Mydac. Inmiddels overal ter wereld bejubeld en geroemd. Een top dac voor een budget prijs van Euro 299,- die kan wedijveren met apparaten van … ik durf het niet te zeggen. Raadpleeg de wereldpers, Google, luister zelf. Vertel uw verhaal en krijg het apparaat voor nog minder! Euro 274,-! Zie de PS2 onder!!

En of ik nog iets “doe” met cd spelers? Ja zeker. Nog heel wat. Er zijn momenteel een paar erg goede mogelijkheden om met uw “laatste” cd speler top- resultaten te behalen. Denk aan machines van Copland, Audio Research, Audia en zeker ook de wat minder bekende speler van Playback Designs. Dat is inmiddels de mijne!! En vergeet ook vooral niet te luisteren -onbevooroordeeld aub- naar de PrimaLuna buizen cd speler. De prijs is misschien niet van het hoogste niveau, de geluidskwaliteit zeker wel en we hebben luisteraars die deze speler klankmatig op nummer één hebben staan. De nieuwe ProLogue Premium CD Player is net binnen.

luisterruimtegrootbeganegronddetail

We hebben de afgelopen tijd heel veel Aurum Cantus luidsprekersets verkocht, vaak samen met onze befaamde Tjoeb66 versterker. De Aurum Cantus, de Tjoeb66 zijn nu uitverkocht, net als de Njoe Tjoeb cd speler. Een roemrucht tijdperk afgesloten. Voor een enkele liefhebber hebben we nog een aantal AH! TjoeLips luidsprekers. Gebaseerd op hetzelfde ontwerp, maar een aantal stappen verder gegaan.

Ik begin te beseffen dat de nieuwsbrief eindeloos veel langer kan worden dan hij hier al is. Er is altijd nog wel wat meer nieuws te vermelden. Maar mag ik U in plaats daarvan uitnodigen weer eens een bezoek te brengen aan de winkel? Wilt U een familie-lid, vrienden of kennissen eens kennis laten maken met Uw en mijn wondere wereld van de muziek en met wat ik daar allemaal voor heb, welkom!

Wie zijn set uitstekend op orde heeft en zonder zijn apparatuur te vervangen toch nog een grote geluidsverbetering wil, moet mij maar eens bevragen over Stein Music Harmonizers. Het is werkelijk v-e-r-b-l-u-f-f-e-n-d wat ik hiermee nog aan geluidsverbeteringen weet te behalen. Lees ook de reviews hierover op mijn site, maar beter, laat het mij eens bewijzen als U serieus geïnteresseerd bent in een verbetering. Ik ben er druk mee!

Met vriendelijke groet en tot ziens,

Rob Wilms
DÉ HifiWinkel

PS1 M2Tech komt met een AD converter (juist ,het omgekeerde van een DAC), de Joplin. Dat apparaat kan zovéél dat ik dat hier niet beschrijven kan, maar het is een ideaal ontwerp voor zowel de analoge als de digitale audio hobbyist. Vraag me naar de eindeloze mogelijkheden of kijk op www.durobblog.com.

PS2 MicroMega heeft een MIRACLE DAC (de MyDAC) uitgebracht. Dat zijn de woorden van The Absolute Sound, het mondiale audio referentie tijdschrift. Prijs … Euro 299,-!!! Kijk op www.durobblog.com voor meer info en houd mijn website in de gaten.

PS3 Ik heb de D’Agostino Momentum Stereo Amplifier in huis. Houd uw adem in voor zoveel schoonheid, zoveel klankkwaliteit … Graag op afstand van genieten en niet aankomen! Tenzij U …

Over hermanvandendungen

Almost 40 years of being with and in the world of high-end audio equipment. As distributor of Krell, Sonus Faber, Cello, Conrad-Johnnson and many more, initiator of brands like Kiseki, Cogelco, AH!, PrimaLuna, Mystère and maybe more to follow.
Dit bericht werd geplaatst in Dealers - Revendeurs en getagged met , , , , . Maak dit favoriet permalink.

3 reacties op DÉ HifiWinkel Beek-Ubbergen

 1. Hallo Rob,
  Ben erg benieuwd naar de stereo D’Agostino Momentum versterker, een mooie aanleiding om de winkel te bezoeken.

  mvg
  Jan

 2. Bas zegt:

  Hier met name benieuwd naar de Primaluna Dialogue Premium. Ben erg benieuwd hoe deze vergelijkt met de Dialogue 2. Zijn er al reviews in aantocht van de Dialogue Premium?

 3. Lex den Aantrekker zegt:

  Ik ga binnenkort over tot aanschaf van de PS Audio DAC, in de winkel was ik eigenlijk na 5 minuten al “om”…..ik neem dus snel even contact met je op!! Groet uit Heinenoord, Lex

Geef een reactie - Laisser un commentaire

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

Deze site gebruikt Akismet om spam te bestrijden. Ontdek hoe de data van je reactie verwerkt wordt.