Franco Serblin – oprichter Sonus faber overleden

franco_serblin_manufattiTijdens de Paasdagen bereikte ons het droevige bericht dat Franco Serblin, oprichter van Sonus faber, op 73 jarige leeftijd is overleden.

Franco richtte Sonus faber op in 1983 en het bedrijf bestaat dit jaar dus 30 jaar. Het grootste deel van die periode (vanaf 1990) is Sonus faber door ons bedrijf Durob Audio in de BeNeLux vertegenwoordigd.

Franco en Sonus faber zijn belangrijk geweest voor de hifi industrie in het algemeen en de luidspreker industrie in het bijzonder. Zonder Franco Serblin zou de huidige luidspreker wereld er anders uit hebben gezien! Of misschien mogen we wel zeggen: “helemaal niet”. Naast het uiterlijke schoon van zijn ontwerpen, is ook de muzikaliteit van het hoogste niveau.

Franco was sedert enige jaren (vanwege de verkoop van zijn bedrijf) niet meer betrokken bij Sonus faber en na verloop van de gebruikelijke periode met concurrentie-beding, kroop het bloed weer waar het niet gaan kon en samen met schoonzoon Massimiliano verraste hij de wereld wederom met een nieuwe creatie, de Ktêma luidspreker. Het afgelopen jaar werd Franco getroffen door ernstige hart problemen en onderging een aantal zware spoed operaties. Helaas heeft hij daar slechts korte tijd baat bij mogen hebben.

passione-snail

Het bedrijf Sonus faber is sinds een aantal jaren onderdeel van de Italiaanse Fine Sounds groep waartoe ook behoren Audio Research, Wadia, McIntosh en Sumiko. Het is de bewezen intentie om met het huidige team van Sonus faber het gedachtengoed van Sonus faber en dus van Franco Serblin verder in de toekomst uit te dragen in de vorm van prachtig uitziende en klinkende luidsprekers.

Franco Serblin en zijn Sonus faber, zijn erg belangrijk geweest -en nog- voor het bestaan van ons bedrijf, voor al onze medewerkers en dealers. Daarvoor zijn wij hem meer dan erkentelijk en persoonlijk beschouw ik het als een grote eer hem in mijn leven te hebben mogen kennen. Ik ben ervan overtuigd dat ook de duizenden mensen die nog dagelijks genieten van hun muziek door zijn producten, Franco in dankbaarheid in gedachten zullen houden. Ook namens hen, “Franco, bedankt en rust in vrede”.

Over hermanvandendungen

Almost 40 years of being with and in the world of high-end audio equipment. As distributor of Krell, Sonus Faber, Cello, Conrad-Johnnson and many more, initiator of brands like Kiseki, Cogelco, AH!, PrimaLuna, Mystère and maybe more to follow.
Dit bericht werd geplaatst in Algemeen info - Informations générales en getagged met , , , , , , . Maak dit favoriet permalink.

Geef een reactie - Laisser un commentaire

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

Deze site gebruikt Akismet om spam te bestrijden. Ontdek hoe de data van je reactie verwerkt wordt.