Muzikale Mineralen

stradivariusOp FaceBook vond ik afgelopen week een link naar een artikel genaamd Muzikale Mineralen – Gitaarbouwer ontdekt geheim van Stradivarius. Mmmm … wat nu weer dacht ik, maar toch maar eens de link geopend en het verhaal gelezen. Gaandeweg bedacht ik me dat het eigenlijk helemaal nog niet zo’n slechte redenering is. Dacht ook terug aan de verschillende audio-modificaties uit het verleden en de meeste hadden te maken met het veranderen van de eigen resonantie van onderdelen, producten en (een deel van) de luister omgeving.

Lees het verhaal er maar eens op na. Op zijn minst interessant en mogelijk een aardig onderwerp voor een verdere discussie. 

Over hermanvandendungen

Almost 40 years of being with and in the world of high-end audio equipment. As distributor of Krell, Sonus Faber, Cello, Conrad-Johnnson and many more, initiator of brands like Kiseki, Cogelco, AH!, PrimaLuna, Mystère and maybe more to follow.
Dit bericht werd geplaatst in Algemeen info - Informations générales en getagged met , , , , . Maak dit favoriet permalink.

2 reacties op Muzikale Mineralen

  1. Rob Wilms zegt:

    Heel interessante materie! Wordt tegenwoordig ook mee in de Hifi mee geexperimenteerd.

  2. Prachtig verhaal, zie er iets van de analoge mysterie in terug.

Geef een reactie - Laisser un commentaire

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

Deze site gebruikt Akismet om spam te bestrijden. Ontdek hoe de data van je reactie verwerkt wordt.