“The Archive”: a wonderful portrait of a music lover

archivePaul Mawhinney was born and raised in Pittsburgh, PA. Over the years he has amassed what has become the world’s largest record collection. Due to health issues and a struggling record industry Paul is being forced to sell his collection.

Paul’s collection is worth US$ 50 million and he is asking for US$ 3 million. He has 1 million lp’s and 1.5 million singles. 83% of his collection has never been released on CD’s.

This is the story of a man and his records. I hope you enjoy it.

Over hermanvandendungen

Almost 40 years of being with and in the world of high-end audio equipment. As distributor of Krell, Sonus Faber, Cello, Conrad-Johnnson and many more, initiator of brands like Kiseki, Cogelco, AH!, PrimaLuna, Mystère and maybe more to follow.
Dit bericht werd geplaatst in Algemeen info - Informations générales en getagged met , , , , , . Maak dit favoriet permalink.

4 reacties op “The Archive”: a wonderful portrait of a music lover

 1. What the hell, hoeveel platen per dag scoor je dan…

  • Maakt niet uit Jan. Als ik het geld “over” had en er verder niks mee hoefde, dan zou zo’n bezit me nou heel erg gaaf lijken. Maar ik geloof dat ik van Dominique hoorde dat ie de collectie uiteindelijk toch verkocht heeft gekregen, Vanzelfsprekend zou ik zeggen.

   • Ik heb het volgende gevonden: In 2011, Paul sold his record collection in its entirety to Leo Yao, a Taiwanese engineer and business responsible for the making of the MP3 music format. Beginning July 2012, the entire record collection will be shipped over to Taiwan where it will be open as a museum for people to visit.

    Ik zoek verder, want het is toch bezopen dat je hier geen zekerheid over kunt krijgen!

    • Nou, nog even gekeken, maar verder niks kunnen vinden over die Leo Yao die verantwoordelijk zou zijn voor het bedenken van MP3. Dat laatste is trouwens volgens mij iets van het bekende Fraunhofer Instituut uit Duitsland. Vaag allemaal en misschien zijn de plaatjes nog te koop. Dus Jan … spaarvarkens op zijn kop zetten?

Geef een reactie - Laisser un commentaire

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

Deze site gebruikt Akismet om spam te bestrijden. Ontdek hoe de data van je reactie verwerkt wordt.