Franco Serblin’s nalatenschap veilig gesteld … Deel 1

Met trots en genoegen kunnen wij U meedelen dat we vanaf heden mee mogen werken aan het veilig stellen van Franco Serblin’s nalatenschap.

Franco Serblin was de oprichter, ontwerper, eigenaar (samen met zijn schoonzoon Césare Bevilacqua) van Sonus faber. Het eerste opvallende Sonus faber ontwerp van zijn hand was The Snail.

passione-snail

Voor degene die interesse heeft in Serie Nummer 1 en daar véél voor over heeft … De huidige eigenaar zou dat paar willen verkopen, maar -eerlijk is eerlijk- het gehoorde bedrag is niet gering.

Na de verkoop (helaas!) van het bedrijf Sonus faber aan de eerste uit het rijtje investeerders, kroop het bloed toch weer waar het niet gaan kon … En Franco was weer volop bezig met het ontwerpen van diverse audio producten.

Het resultaat was een drietal bijzondere projecten die hij in handen heeft gegeven van zijn schoonzoon Massimiliano, die onder licensie deze projecten in zeer gelimiteerde aantallen produceert. Zijn bedrijf heet LABORATORIUM en dat beschrijft in één woord wat U mag verwachten van deze producten.

Franco Serblin’s producten worden vervaardigd door LABORATORIUM in Vicenza, worden in BeNeLux vertegenwoordigd door DUROB AUDIO BV en zijn in Nederland verkrijgbaar bij Rhapsody in Hilversum en DÉ HifiWinkel in Beek-Ubbergen.

De komende tijd zullen we regelmatig aandacht schenken aan alles rondom de bijzondere producten van de hand van deze bijzondere man Franco Serblin.

Over hermanvandendungen

Almost 40 years of being with and in the world of high-end audio equipment. As distributor of Krell, Sonus Faber, Cello, Conrad-Johnnson and many more, initiator of brands like Kiseki, Cogelco, AH!, PrimaLuna, Mystère and maybe more to follow.
Dit bericht werd geplaatst in Algemeen info - Informations générales, Luidsprekers - Enceintes, Sonus faber, Yter en getagged met , , , , . Maak dit favoriet permalink.

2 reacties op Franco Serblin’s nalatenschap veilig gesteld … Deel 1

 1. Jan Keuken zegt:

  Goed gedaan Herman, hulde, hulde.

  De Franco Serblin Accordo luidsprekers zijn misschien wel de mooiste stand luidsprekers die ik ken. Ze klinken, volgens mij, beter dan welke Sf Guarneri ook. En ik kan het toch echt weten!

  Heel veel succes met het importeurschap van Franco Serblin Speakers en Yter bekabeling. Keep the good name and spirit of Franco alive. (Ciao ciao, Franco). Highly recommended stuff.

  Jan Keuken.

 2. hermanvandendungen zegt:

  Dag Jan. Ja, ik weet hoe blij jij altijd bent geweest met je Sonus faber spulletjes en hoeveel blijer je bent met je Accordo. Eigenlijk heb ik dat “zakelijk” gezien ook. Uit de klauwen van Sonus faber weer in de handen van Franco Serblin. Goed gevoel toch.

Geef een reactie - Laisser un commentaire

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

Deze site gebruikt Akismet om spam te bestrijden. Ontdek hoe de data van je reactie verwerkt wordt.