Vloeiend en verfijnd! Review Franco Serblin Accordo door Christiaan Punter – HVT

FRANCO SERBLIN ACCORDO

Vloeiend en verfijnd

Door Christiaan Punter, HVT 9, september 2018.

Sinds mensenheugenis was Franco Serblin bekend als eigenaar en hoofdontwerper van Sonus faber. In 2006 besloot hij het bedrijf te verkopen, maar in 2010 startte hij een nieuw bedrijf genaamd naar hemzelf. Helaas overleed Franco in 2013, niet lang nadat hij klaar was met het ontwerp van zijn nieuwe luidspreker lijn. Gelukkig wordt het bedrijf voortgezet door zijn schoonzoon Massimiliano Favella, en dus leven zijn creaties voort.

Op de Franco Serblin website staat te lezen: “Lutes and violin, through the use of wood, strings, their forms and harmony of their constitution, have inspired my systems”, hetgeen inhoudt dat echte akoestische instrumenten met hun vorm en constructie een bron van inspiratie zijn. Deze inspiratie komt letterlijk naar voren in de luidsprekers en de details die in hun ontwerp zijn opgenomen. De luidspreker lijn van Franco Serblin bestaat uit drie modellen: de grote Ktema, de kleine Accordo en de kleinere Lignea. Het midden model Accordo is het onderwerp van dit review.

Net als de luidsprekers van Sonus faber kun je de Franco Serblin-luidsprekers zien als prachtige en kunstzinnige meubelstukken. Voor zover ik het kan beoordelen zonder twee modellen van deze merken in dezelfde ruimte te horen, heb ik het idee dat er enkele parallellen zijn tussen het typische klassieke Sonus faber-geluid en het huidige moderne Sonus faber-geluid. De Accordo’s hebben bijvoorbeeld de typisch pure, communicatieve en natuurlijke middentonen van de oudere Sonus fabers, samen met de resolutie, vloeiendheid en openheid van de huidige Sonus fabers. Een perfect huwelijk om zo te zeggen.

Positionering

Elke luidspreker profiteert van een zorgvuldige positionering, maar de Accordo’s hebben de neiging erg goed te klinken, zelfs wanneer ze semi-lukraak worden neergezet. Het is echt niet moeilijk om ze mooi te laten spelen. Ze voelen zich in hun element met wat vrije ruimte om hen heen, maar een precieze plaatsing en de hoeveelheid toe-in zijn niet essentieel voor de algehele geluidsbalans. De breedte van de soundstage wordt wel beïnvloed door hun relatieve positie, maar dit is vrij eenvoudig om goed te krijgen. Als je het maximale uit de speakers wilt halen, dan is het zeker de moeite waard om zorgvuldig de beste posities te vinden en dat betekent letterlijk millimeterwerk. Heb je de beste plek gevonden dan wordt dat beloond met een optimale focus en diepte-afbeelding.

Klik HIER voor het lezen van de gehele review.

Op dit moment kunt U de Accordo van Franco Serblin beluisteren bij Dé HifiWinkel Beek – Ubbergen.

Tel: +31 (0)24 684 20 91. Email: hifiwinkelbeek@gmail.com.

Klik HIER voor het bezoeken van de website van Franco Serblin.

 

Over beheerder

More than 45 years of being with and in the world of high-end audio equipment. As a distributor of Krell, Sonus Faber, Cello, Conrad-Johnson and many more, initiator of brands like Kiseki, Cogelco, AH!, PrimaLuna, Mystère and maybe more to follow.
Dit bericht werd geplaatst in Franco Serblin, Luidsprekers - Enceintes, PrimaLuna, Reviews - Tests, Sonus faber, Versterkers - Amplificateurs en getagged met , , , . Maak dit favoriet permalink.

Geef een reactie - Laisser un commentaire

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

Deze site gebruikt Akismet om spam te bestrijden. Ontdek hoe de data van je reactie verwerkt wordt.