FRANCO SERBLIN ACCORDO ESSENCE OP AUDIO SHOW IN ALKMAAR

Hans Audio uit Hoorn is als retail-exposant op de Audio Show Alkmaar op zaterdag 29 februari en zondag 1 maart a.s. aanwezig en zal de bezoekers van de show kennis laten maken met de nieuwe Franco Serblin Accordo Essence luidspreker. Een luidspreker waarin de liefhebbers van de originele Sonus faber ontwerpen direct de handtekening van de “meester” Franco Serblin zullen herkennen.

Franco Serblin, oprichter van Sonus faber

De Franco Serblin Accordo Essence is het vloerstaande model uit de Accordo lijn van Franco Serblin

Franco Serblin was de oprichter, ontwerper en eigenaar (samen met zijn schoonzoon Césare Bevilacqua) van Sonus faber. Het eerste opvallende Sonus faber ontwerp van zijn hand was The Snail. Veel bekende, baanbrekende ontwerpen volgden. Electa, Electa Amator, Guarneri, Amati en meer. Kort na de verkoop van het bedrijf Sonus faber, kroop het bloed toch weer waar het niet gaan kon … en eigenlijk nog niet gaan mocht en was Franco, samen met zijn schoonzoon Massimiliano weer volop bezig met het ontwerpen van nieuwe luidsprekers.

Het resultaat was een aantal bijzondere projecten, die de familie Serblin na het overlijden van Franco in handen heeft gelegd van zijn partner en schoonzoon Massimiliano. Hij produceert deze projecten in zeer gelimiteerde aantallen in zijn bedrijf Laboratorium, een bedrijfsnaam die de aard van het bedrijf exact weerspiegelt. Na de Ktema, Accordo en Lignea luidsprekers maken we nu dus kennis met de Acccordo Essence. De luidsprekers van Franco Serblin worden vervaardigd in Vicenza, Italie.

Tijdens de Alkmaar Audio Show kunnen bezoekers in de ruimte van Hans Audio op de 3e etage de Accordo Essence beluisteren in combinatie met de Audio AnaLogue Maestro versterking waarbij als bron een Lumin T2 wordt ingezet.

De Audio Show Alkmaar vindt plaats op zaterdag 29 februari en zondag 1 maart, beide dagen van 10.00 tot 18.00 uur, in het AFAS Stadion, AZ Alkmaar, Stadionweg 1, 1812 AZ Alkmaar.

Meer informatie over Franco Serblin producten is te vinden op website van de fabrikant: https://www.francoserblin.it. De import, distributie en nazorg wordt verzorgd door Durob Audio BV – www.durob.nl en informatie over Hans Audio te Hoorn is te vinden op https://www.hansaudio.nl/franco-serblin/

Franco Serblin Accordo Essence: technische specificaties

 • Type: drieweg vloerstaande luidspreker
 • Behuizing: superstijve, boogvormige massieve houtstructuur, handgemaakt door meesterambachtslieden
 • Tweeter: 29 mm silk dome, ontworpen door Ragnar Lian, een van de grootste meesters onder de transducerontwerpers
 • Middentoner: op maat gemaakt, 150 mm
 • Woofer: 180 mm woofer met aluminium stofkap
 • Cross-over: fase-coherent afgerond om precieze soundstaging, focus en beelddiepte te bereiken
 • Frequentiebereik: 35 Hz tot 22 kHz
 • Nominale impedantie: 4 Ohm
 • Gevoeligheid: 88 dB / 2.83 Volt / 1 m
 • Minimaal vermogen: 20 Watt
 • Afmetingen: 1.100 x 230 x 430 millimeter (HxBxD)
 • Gewicht: 60 kilogram per paar luidspreker, 70 kg per paar (inclusief verpakking)
 • Afwerking: massief notenhout, metalen onderdelen van chroom en aluminium

Over beheerder

More than 45 years of being with and in the world of high-end audio equipment. As a distributor of Krell, Sonus Faber, Cello, Conrad-Johnson and many more, initiator of brands like Kiseki, Cogelco, AH!, PrimaLuna, Mystère and maybe more to follow.
Dit bericht werd geplaatst in Franco Serblin, Shows en getagged met , , , . Maak dit favoriet permalink.

Geef een reactie - Laisser un commentaire

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

Deze site gebruikt Akismet om spam te bestrijden. Ontdek hoe de data van je reactie verwerkt wordt.