CES … de laatste dag en dan weer back to (kind of) normal …— CES… la dernière journée et retour à la normalité…

Vandaag de laatste -korte- CES dag. Tijdens het koffie halen beneden waren er toch al veel mensen te zien die in de rij stonden voor de lift. Het weekend komt eraan. Misschien veel hifi-liefhebbers die een dagje CES combineren met een weekend Las Vegas? Het is de eerste keer dat CES ook niet-zakelijke bezoekers toelaat. Time will tell. Gisteren hoorden we in de wandelgangen dat men dit schema van dinsdag tot en met vrijdag 3 jaar of de komende 3 jaar wil handhaven. Gedurende de dag was er inderdaad nog steeds een voortdurende stroom van bezoekers, hoewel het moeilijk te duiden was of het dealer, distributeur, fabrikant of particulier was. De laatste dag is sowieso altijd een kwakkeldag met soms een onverwachte uitschieter in de vorm van een distributeur die ons op het allerlaatste moment, soms zelfs na sluitingstijd, “ontdekt”. Het was vandaag -gelukkig- niet anders.

Afsluitend was het voor ons zeker weer de moeite waard. Audio Research bracht een leuke verrassing in de vorm van de Reference DAC met meteen al een WHAT HI*FI CES Award. Sonus faber heeft ook in de US de audiofiele gemoederen met de Aida flink bezig gehouden. En het thuisfront wist ons ondertussen te verrassen met een paar leuke Sonus faber Guarneri Evolution en Guarneri Amati futura bestellingen. Krell liet ons eindelijk de nieuwe S-550i Integrated Amplifier zien evenals de Phantom III voorversterker. Die won net als de Audio Research Reference DAC een WHAT Hi*FI CES Award. Audia heeft nu de prachtige Strumento No 1 Reference Preamplifier en de Strumento No 4 Reference Power Amplifier helemaal af en dus binnenkort in ons theater! Dan D’Agostino wist ons te verrassen met de zwarte uitvoering van zijn Momentum mono versterkers én niet te vergeten een eerste kennismaking met de Momentum voorversterker en Momentum stereo eindversterker. Copland was er met de nieuwe CTA506, een eindversterker uitgevoerd met KT120 powertubes. Deze buizen kunnen -als je als ontwerper daar voor kiest- bijna 30% meer vermogen leveren in vergelijk met de KT88. Vienna -iets verderop- kreeg regelmatig complimenten over onze Vienna KISS combinatie met de Mystère voor- en eindversterker. DarTZeel had geen nieuw materiaal, maar gaf ons inzicht waar men mee bezig is. Bij Playback Designs vonden we uit dat onze laatste order “verdwenen” was in een spamfilter of zoiets. Maar nu kwamen we weer “bovenop” te liggen 🙂 Dus Rob … niet meteen wanhopen.

Mystère had deze keer geen nieuwe modellen, maar PrimaLuna leverde genoeg gesprekstof met de DiaLogue Premium Integrated Amplifier (die trots ondersteboven, open en bloot zijn/haar binnenkant liet zien) en de ProLogue Premium CD Player, die gedurende de hele show de kamer heeft voorzien van muziek. Deels vanaf CD en deels vanaf de laptop. Oude Tijden, nieuwe Tijden. Het ziet er naar uit dat jaar 2012 voor de productie kant van ons bedrijf veel in petto heeft. Hopelijk veel goede dingen waar we bij de volgende CES met tevredenheid op terug kunnen kijken!

We hebben met plezier gerapporteerd, realiseren ons dat het wat minder diepgaand en uitvoerig was als vorig jaar, maar hopen toch dat we er een aantal mensen een plezier mee gedaan hebben! Tot slot een paar fotootjes van dingen waar we deze laatste dag nog aan gedacht hebben. Hopelijk tot CES 2013 in Las Vegas!

Op de (nieuwe) Facebook pagina van Durob Audio kunt U andere actuele feiten, tests en foto’s van de CES vinden. En natuurlijk mág U ons een “like” geven … Alvast onze dank. Als U wilt kunt U “vriend” worden van Dominique Chenet en ons dagelijks nieuws op de voet volgen.

Deze slideshow vereist JavaScript.

Aujourd’hui fut la journée la plus courte du CES. Lorsque je suis allé chercher le café, il y avait encore beaucoup de monde devant les ascenseurs en train d’attendre. Le weekend arrive et nombreux sont certainement les amoureux de la hi-fi qui ont combiné leur visite au CES avec un weekend à Las Vegas. C’est aussi la première fois que le CES ouvre ses portes aux visiteurs non-professionnels. Le temps nous dira. Hier nous avons entendu dire dans les couloirs que l’organisation du CES veut continuer à organiser le show pour les 3 années à venir du mardi au vendredi. Dans la journée nous avons eu un flux continu de visiteurs, même si c’était parfois difficile de savoir s’il s’agissait de distributeurs, revendeurs ou particuliers. La dernière journée du CES est toujours un peu particulière, avec souvent au dernier moment un distributeur qui nous découvre et cette année ce fut à nouveau le cas.

En conclusion, une fois de plus le CES valait la peine d’être visité. Audio Research nous a surpris avec un Reference DAC et l’oscar de WHAT HI*FI CES. Les audiophiles américains ont aussi pu admiré et rêvé en écoutant les enceintes Sonus faber Aida. Et de notre coté nous avons pu les surprendre en leur passant commande pour des Guarneri Evolution et des Guarneri Amati futura. Finalement, Krell nous a présenté le nouveau amplificateur intégré S-550i et le préamplificateur Phantom III. Celui-ci a gagné comme le Reference DAC d’Audio Research un oscar WHAT HI*FI CES. Audia a maintenant un superbe préamplificateur Strumento N°1 Reference et un amplificateur de puissance Strumento N°4 Reference. Dan D’Agostino nous a aussi enthousiasmé avec la version en noir des amplificateurs mono Momentum et avec l’introduction du préamplificateur Momentum et des amplificateurs stéréo Momentum. Copland a présenté le nouveau CTA506, un amplificateur avec des tubes de puissance KT120. Ces tubes peuvent -si le concepteur le choisit- délivrer presque 30 % de puissance en plus qu’une KT88.

Vienna Acoustics a reçu régulièrement des compliments pour la combinaison Vienna KISS avec le préamplificateur et l’amplificateur Mystère. DarTZeel n’avait pas de nouveauté, mais ils nous ont expliqué leur futur développement. Avec Playback Designs nous avons découvert que notre dernière commande s’était perdu dans leur système spam… mais elle est maintenant retrouvé. 🙂 Rob ne commence pas à désespérer. 

Mystère ne présentait pas de nouveau modèle, mais PrimaLuna a engendré de nombreuses discussions avec le DiaLogue Premium Integrated Amplifier (qui trônait en laissant voir son contenu) et le ProLogue Premium lecteur CD qui a été en écoute pendant tout le show. Ancien temps, Nouveau temps. Il semble que l’année 2012 sera pour la production bien remplie sans compter les nouveautés déjà planifiées pour le prochain CES !

Ce fut un plaisir que de vous bloguer sur nos activités, nous réalisons que nous avons moins blogué que l’année dernière, mais nous espérons vous avoir fait plaisir ! Pour finir quelques photos. Et au prochain CES en 2013 à Las Vegas !

Sur la page facebook de Durob Audio vous pouvez trouver d’autres actualités, tests et photos du CES. Et n’oubliez pas de nous donner un Like… merci par avance. Si vous le désirez vous pouvez devenir “Amis” avec Dominique Chenet et suivre toutes nos actualités quotidiennes.

Over hermanvandendungen

Almost 40 years of being with and in the world of high-end audio equipment. As distributor of Krell, Sonus Faber, Cello, Conrad-Johnnson and many more, initiator of brands like Kiseki, Cogelco, AH!, PrimaLuna, Mystère and maybe more to follow.
Dit bericht werd geplaatst in Algemeen info - Informations générales, Shows en getagged met , , , , , . Maak dit favoriet permalink.

4 reacties op CES … de laatste dag en dan weer back to (kind of) normal …— CES… la dernière journée et retour à la normalité…

 1. Werner Ero zegt:

  Hoi Herman,

  Veel dank voor je immer spontane, eerlijke en vooral verfrissende verslaglegging van al jouw CES belevenissen. Zal best wel zwaar zijn om iedere dag na zo’n loodzware en vermoeide dag, toch maar steeds opnieuw achter jouw laptop te kruipen. Wordt in ieder geval door mij en ik denk ook vele anderen, zeer gewaardeerd! En ook al kon ik er zelf niet bij zijn, ik heb toch via jouw smeuïge verhalen een beetje mee kunnen genieten van wat er binnen jouw eigen gezichtsveld allemaal heeft plaatsgevonden. Nogmaals bedankt voor alle moeite en ik kijk nu al uit naar de verhalen van volgend jaar!

  Groeten,
  Werner Ero

 2. hermanvandendungen zegt:

  Hoi Werner,

  Met plezier gedaan! Gewoon elke avond even “afkicken” voor het slapen gaan :-).

  Groet,

  Herman

 3. Onno Kiviet zegt:

  Hoi Herman,
  Ik sluit mij helemaal aan bij Werner’s reactie. Namens de lezers van Puresound (http://www.puresound.be) en mijzelf hartelijk dank voor de mooie en leuke reportages. Het gaf een hele leuke kleine inkijk van de CES door de ogen van een deelnemer/fabrikant/importeur. Wat ons als lezer het gevoel gaf dat wij er toch een beetje bij waren.

Geef een reactie - Laisser un commentaire

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

Deze site gebruikt Akismet om spam te bestrijden. Ontdek hoe de data van je reactie verwerkt wordt.