Durob Service afdeling

Als Manus-van-Alles probeer ik met een snelle blik ook altijd op de hoogte te blijven van wat er zich afspeelt op de reparatie afdeling. Niet omdat ik kan repareren, maar wel omdat ik een redelijk goed geheugen heb voor zaken die zich al een keer voorgedaan hebben op dit gebied. In de afgelopen 35 jaar heeft dat al meerdere keren tijdwinst opgeleverd.

Een technicus wordt geconfronteerd met een probleem, een klacht. Kijkt of die klacht zich inderdaad in zijn aanwezigheid voordoet, en zo ja, zoekt de oorzaak en brengt -hopelijk- een werkende oplossing.

Sommige reparaties zijn erg langdurig en kunnen soms dagen in beslag nemen. Alle tijdwinst die je dan kunt boeken is voor alle partijen plezierig. Dus daarom probeer ik altijd even mijn hersenen te pijnigen als ik zie wat voor reparaties er binnen gekomen zijn.

Deze slideshow vereist JavaScript.

Waar we ook erg blij mee zijn is een vooraanmelding van een reparatie. We kunnen dan alvast ons geheugen raadplegen vóórdat het apparaat binnenkomt. Maar ook de geheugens van de fabrikant raadplegen. Die heeft natuurlijk ook vaak een schat aan ervaring.

Last but not least: onze enorme hoeveelheid reparatieverslagen van de laatste 35 jaar. Alles opgeborgen per merk en model met klachtomschrijving en gevonden oplossing. Deels gecomputeriseerd, deels op A4. Heel handig gereedschap voor als je die reparaties en oplossingen niet in je geheugen wil houden 🙂

Ik heb al vaak bij diverse fabrikanten  geopperd dat het handig zou zijn als alle binnengekomen klachten en de gevonden oplossingen verzameld zouden worden in één database. Helaas komt dat er meestal niet van. Ook niet bij ons eigen merk PrimaLuna … tijdgebrek, maar gelukkig ook weinig echte defecten. Of zoals een van onze distributeurs reageerde toen ik hem zei dat ie voor 1% van het orderbedrag gratis onderdelen kon bestellen: “I don’t need any parts, the products don’t fail”. Misschien een beetje overdreven, maar wel een compliment voor PrimaLuna en dus voor ons.

Over hermanvandendungen

Almost 40 years of being with and in the world of high-end audio equipment. As distributor of Krell, Sonus Faber, Cello, Conrad-Johnnson and many more, initiator of brands like Kiseki, Cogelco, AH!, PrimaLuna, Mystère and maybe more to follow.
Dit bericht werd geplaatst in Algemeen info - Informations générales en getagged met , , , , , . Maak dit favoriet permalink.

7 reacties op Durob Service afdeling

 1. Onno Kiviet zegt:

  Leuke foto’s van Michiel. Ik weet nog als de dag van gister dat hij er pas bij was en bezig was met een flink aantal AH! Tjoeb cd spelers in elkaar te zetten in het magazijn naast de winkel. En om hem heen stonden alleen maar grote dozen. Hij was toen net klaar met zijn studie of nog net niet. Dat weet ik dan weer niet zo goed meer. Maar ik zie hem nog zo zitten. Oja en verlegen was Michiel toen ook wel. Dat zal nu wel anders zijn.

  • hermanvandendungen zegt:

   Ja, Tjoeb cd spelers hebben Michiel en Frank heel wat gebouwd. Achteraf denk ik wel eens wat een zeldzaam succes voor een “winkel op de hoek” ergens in Eindhoven. Was wel een heel leuk project en ach, voor ons loopt het nog steeds trouwens. De nazorg in de vorm van onderhoud, reparatie, maar ook nog steeds mensen die een module bij laten bouwen. Denk aan de laatste module, de SuperTubeClock. Ook terug te vinden in de PrimaLuna cd spelers. Michiel verlegen? Valt wel mee denk ik. Hij is straight en recht door zee. Plezierig om mee samen te werken. We hebben het met ons 4-en goed naar ons zin in de Vughtse burelen. Maar wat je zegt, hoe lang is Michiel al weer bij ons? Zoeken we op!

 2. Louis van den Brekel zegt:

  Ja, als vader van Michiel weet ik dat hij erg bescheiden maar niet verlegen is. Maar hij is zeker een echte doorzetter en heel secuur, van wie zou hij dat toch hebben? Hij is soms wel heel verlegen om aan Herman eens iets te vragen, dat heeft hij beslist niet van mij. Ik ben erg trots op hem en wens de zaak waar hij werkt al het goede toe.

  Louis van den Brekel

 3. Maria van den Brekel - van Dooren zegt:

  Ik weet niets van audio-apparatuur, wel een en ander van Michiel. Herman heeft gelijk, hij is recht door zee en zorgzaam. Verlegen niet meer, maar hij heeft geen capsones. Ik mag hem heel graag! Leuk om hem ook eens aan het werk te zien. Bedankt Herman.

  Maria van den Brekel – van Dooren.

  • Barbara Hatzopoulos zegt:

   Leuk om mijn broer in actie te zien! Hij gaat er echt voor de volle 100% voor en wil een goed product afleveren voor de klant en de baas. Michiel is eerder bescheiden dan verlegen en dat siert hem ook wel. Een goede aanwinst in jullie bedrijf lijkt me! Ga zo door broertje!
   Barbara Hatzopoulos-van den Brekel

 4. Michiel van den Brekel zegt:

  Ja, de jaren vliegen voorbij als je leuk werk hebt.

  Het begon allemaal met de AH! Offsetkiller en de AH! Tjoeb 98 en 99. Dit was de periode dat ik naast mijn baan bij Philips in Nijmegen op de zaterdagen bij De Hifiwinkel in Eindhoven zat te knutselen. Soms moest ik even meehelpen in de winkel, wat weer ten goede kwam aan de afwisseling van de dag. Tussendoor voor klanten kabels maken of aanpassen heb ik ook veel gedaan.

  Daarna kwam de periode dat ik het bij Philips in Nijmegen wel een beetje gezien had en vroeg aan Herman of ik niet full time in dienst kon komen, wat resulteerde in deze baan.

  Toen kwam het project AH! Njoe Tjoeb 4000. Er zijn er inmiddels duizenden van verkocht (wereldwijd) en ze zijn allemaal door mijn handen gegaan. Dit is zeker een van de betrouwbaarste cd-spelers die ik ken.

  Later ben ik langzaam maar zeker ook gaan repareren en ik doe dat met veel plezier en leer nog iedere dag bij.

  Met vriendelijke groeten,

  Michiel van den Brekel

 5. Hans Nieuwenhuis zegt:

  Ik zou klachten en bijpassende reparaties in Microsoft OneNote zetten: kun je er ook foto’s van de issues en gebruikte componenten inzetten.

  Kun je later in OneNote zoeken op merk en type, om snel een gelijksoortige klacht te vinden.

Geef een reactie - Laisser un commentaire

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

Deze site gebruikt Akismet om spam te bestrijden. Ontdek hoe de data van je reactie verwerkt wordt.