“Blij dat ik er vanaf ben”! En “wow, kijk eens wat ik heb gekregen”!

We krijgen vaak vragen over apparatuur die we in het buitenland geleverd hebben. Denk maar eens aan de bijna 7000 Tjoeb cd spelers, waar van een groot deel in het buitenland staat. En hoe je het ook wendt of keert, alles komt een keer aan de beurt voor service of reparatie. Ook een Tjoeb dus. Gelukkig kunnen we alles gewoon servicen met de onderdelen die we -bijtijds- op voorraad hebben genomen. Displays, voedingstrafo’s, cd drives (nog een 1500, dus we kunnen even vooruit).

Afgelopen week kregen we een aanvraag binnen of we de Tjoeb cd speler konden voorzien van een digitale ingang. De eigenaar had al zijn cd’s weggedaan -hij was blij dat hij er van af was-, maar wilde zijn “geluid” houden. Op het moment dat Michiel mij enigszins verwonderd en vragend vertelde “hoe iemand al zijn cd’s weg kon doen”, kwam Richard glunderend het magazijn in met een pracht collectie … grammofoonplaten.

Wat wil het geval? De afgelopen maand is een van onze klanten -veel te jong- komen te overlijden en deze had Rob van Dé Hifiwinkel gevraagd om de familie te helpen met de verkoop van zijn apparatuur. Goede, duidelijke afspraken over gemaakt en toen de familie aangaf dat de spullen opgehaald konden worden, was het Richard die de installatie mee hielp afbreken en vervoeren naar Beek-Ubbergen. Onze klant had een mooie installatie en ook een prachtige collectie goed onderhouden grammofoon platen. De familie vroeg aan Richard of hij interesse had in de platen en ja hoor dat had ie. En zo had ie van het ene moment op het andere een pracht collectie juweeltjes uit de popmuziek van de 60-er, 70-er jaren, aangevuld met het nodige aan jazz en klassiek. En zo kan ie de komende tijd heel wat uurtjes op de zolder doorbrengen met het draaien van een hoop nieuwe platen.

En zo is de een blijkbaar blij dat ie van zijn cd’s af is en de ander blij dat ie voorzien wordt van een prachtige platencollectie. En ik? Ik stond erbij, keek er naar en dacht ik moet mijn Oracle maar weer eens gauw op laten bouwen door Rob. Duizenden platen wachten er nog op om een Kiseki naald door hun groef te voelen glijden. En die zullen dan “later” wel een keer verhuizen naar de zolder van Richard … Later Richard, nu nog niet!

Over hermanvandendungen

Almost 40 years of being with and in the world of high-end audio equipment. As distributor of Krell, Sonus Faber, Cello, Conrad-Johnnson and many more, initiator of brands like Kiseki, Cogelco, AH!, PrimaLuna, Mystère and maybe more to follow.
Dit bericht werd geplaatst in Algemeen info - Informations générales en getagged met , , , , . Maak dit favoriet permalink.

7 reacties op “Blij dat ik er vanaf ben”! En “wow, kijk eens wat ik heb gekregen”!

  1. die opmerking over een digitale ingang op de Tjoep lijkt mij ook wel een goed idee. even je USB-stick aansluiten op je Tjoep en draaien maar.

  2. jan zegt:

    De Tjoeb als DAC, en 2e leven voor de 7000 fans?

  3. hermanvandendungen zegt:

    Tsja, zo moeilijk is het misschien niet met wat er al als ontwerp en software klaar ligt. Maar ik wil altijd net een stapje meer en en en dan blijft het wel eens liggen. Ik kijk er nog eens naar.

Geef een reactie - Laisser un commentaire

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

Deze site gebruikt Akismet om spam te bestrijden. Ontdek hoe de data van je reactie verwerkt wordt.