Gezocht… Gevonden… Gefopt!

Ik wilde zelf iets opzoeken op de PrimaLuna website en om wat voor reden dan ook, typte ik zelf bij Google ‘PrimaLuna’ in. Was niet de bedoeling, ik corrigeerde, maar zag nog net in een flits dat het eerste wat gevonden werd, niets met PrimaLuna te maken had. Verre van dat zelfs. Dus maar even terug en nog eens ingetikt. En jawel hoor, weer het “verkeerde” resultaat. Een advertentie van een dealer die blijkbaar tegen Meneer Google gezegd heeft: “Als iemand gaat zoeken op PrimaLuna, plaats dan maar gauw mijn advertentie bovenaan en daar betaal ik dan zoveel en zoveel voor aan U”.

Mag dat? Ja dat mag. U mag ook een scheet laten in een volle bus. Althans er staat nergens dat het niet mag. Doe je het dan? Nou nee, de meeste mensen doen het -gelukkig- niet. Toch een beetje beschamend. Maar als je het nou echt helemaal niet redt, als je het echt niet kunt houden, als je denkt dat je anders in elkaar zakt, c.q. je eind in zicht is, of als je geen andere manier van aandacht trekken kunt bedenken? Ja, dan laat ‘m maar gaan. En denk ondertussen aan een tekst van wijlen Wim Sonneveld “tot algemeen genoegen”. Misschien helpt dat.

Deze slideshow vereist JavaScript.

Maar goed, je bent een argeloze internet ganger, klikt op de eerst gevonden link (van de adverterende dealer) en denkt bij een PrimaLuna dealer aangekomen te zijn. En niets is minder waar. Dus vóór U daar echt een voet over de drempel hebt gezet bent U al gefopt. Hoe moet dat dan wel niet gaan als je de pech hebt er écht een voet over de drempel gezet te hebben? IK vrees ervoor, en spreek met ervaring.

Maar hoe kom je als mede-passagier van die lucht af? Tsja, er zal niet veel anders op zitten dan zo snel mogelijk de bus te verlaten. Dus … druk maar op het knopje en bij de volgende halte eruit. En U? Drukt U ook? En U? Oh bijna iedereen drukt nu op het knopje. Perfecte oplossing. Ook voor argeloze internet gangers. Gewoon klikken op die advertentie. Één keer, twéé keer, dertig keer. Vandaag, morgen, gewoon elke dag even. Fop de fopper zogezegd. Google stuurt de adverteerder de factuur en is de lachende derde. Klik maar (vaak) op de advertentie en … “De lucht wordt fris”.

Over hermanvandendungen

Almost 40 years of being with and in the world of high-end audio equipment. As distributor of Krell, Sonus Faber, Cello, Conrad-Johnnson and many more, initiator of brands like Kiseki, Cogelco, AH!, PrimaLuna, Mystère and maybe more to follow.
Dit bericht werd geplaatst in Algemeen info - Informations générales en getagged met , , , , , . Maak dit favoriet permalink.

Geef een reactie - Laisser un commentaire

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

Deze site gebruikt Akismet om spam te bestrijden. Ontdek hoe de data van je reactie verwerkt wordt.