We gaan naar China toe … We gaan naar China toe … Deel 2

Dominique (in de vertaling) dacht dat dit een “beroemd” liedje in Nederland was, maar ze wist niet dat het afgeleid was van “We gaan naar Rome toe …”. Maar goed, dat is maar een klein stukje op die hele afstand.

Als wij het over onze China reizen hebben, dan komen we altijd tot de conclusie dat het stukje met de trein van Den Bosch naar Schiphol en terug het “gevaarlijkste” stukje is. Zeker als je onderweg ook nog eens ergens op een of ander duister tussenstation mag overstappen. Over de vertragingen nietv te spreken. Maar goed, blaadjes op de rails zullen wel belangrijker zijn als een veilig gevoel of sanitaire service, om nog eens iets populairs te noemen. Maar, eerlijk is eerlijk, de taxi in China maakt ook een goeie kans. Afhankelijk van de chauffeur, het verkeer en de conditie van de auto natuurlijk.

De trein in Nederland slaan we dus meestal over en Richard dropt ons dan op Schiphol. Maar deze keer, vanwege de zondagmorgen, besloten om maar met de auto te gaan. Schiphol heeft immers parkeerterrein genoeg en door middel van internet reservering ben je verzekerd van een plaatsje, dus waarom moeilijk doen? Op Schiphol aangekomen bij de ingang van het parkeerterrein  Dominique met bagage afgezet en dan op zoek naar parkeerplaats 541. Na 10 minuten gevonden en … wegens werkzaamheden zijn de plaatsen niet beschikbaar. Daar ga je met je reservering. Parkeren op een andere plaats is niet echt vriendelijk voor de “rechthebbende” dus dat doe je maar niet. In de buurt van je reservering aan de kant van de weg zetten is een optie, maar alle auto’s die daar staan hebben al een A4tje onder de voorruit dat ze op kosten van de eigenaar maandagmorgen weggesleept worden. Ook geen optie dus. Dan toch maar ergens op een lege plaats zetten. Vlakbij een bordje “looproute” waarvan ik aanneem dat me dat naar een opstapplaats voor de bus brengt. Inderdaad. Snel ingestapt, aan de chauffeur vragen of ie via de hoofdingang van het parkeerterrein rijdt waar Dominique inmiddels al een half uur wacht. Nee, dit is de personeelsbus (die dus al rijdt) en gaat rechtstreeks naar de Plaza. En wat nu, vraag ik dan maar. Ik kan je daar afzetten op de kruising en dan moet je rond het parkeerterrein lopen naar de hoofdingang … Inderdaad dat lukt en de eerste wandeling van een half uur zit erop. Toch maar even aan het loket vragen hoe dat het nou zit met dat “parkeerreserveren”. Oh sorry, ja dat was vroeger zo … Daarna met de gewone bus en mét Dominique en de bagage naar de Plaza. Op tijd het vliegtuig en richting Parijs voor de overstap. Volgens de échte Fransen deugt er niks aan Parijs en de bewoners. Ik heb geen idee, maar ik weet wel dat de wandeling van de aankomsthal naar de vertrekhal ongeveer weer een half uur duurt. Je loopt wat af richting Hong Kong …

Over hermanvandendungen

Almost 40 years of being with and in the world of high-end audio equipment. As distributor of Krell, Sonus Faber, Cello, Conrad-Johnnson and many more, initiator of brands like Kiseki, Cogelco, AH!, PrimaLuna, Mystère and maybe more to follow.
Dit bericht werd geplaatst in Algemeen info - Informations générales en getagged met , , , , . Maak dit favoriet permalink.

Geef een reactie - Laisser un commentaire

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

Deze site gebruikt Akismet om spam te bestrijden. Ontdek hoe de data van je reactie verwerkt wordt.