We gaan naar China toe … We gaan naar China toe … Deel 3

De vlucht Parijs – Hong Kong verloopt zonder problemen. Zitten, lezen, eten, drinken, slapen. Op tijd geland in om 8 uur in de morgen in Hong Kong en dan 4 uurtjes wachten bij Starbucks tot de ferry richting Mainland China vertrekt. Vier uur lijkt lang, maar is niks als je het vergelijkt met de tijd van de Amerikaanse dame met ultraklein babytje, die als sinds de vorige avond 10 uur daar zit. En dat in een hal die ’s-Nachts afgesloten wordt … Met allerlei speciale regelingen heeft ze in ieder geval toch de nacht door kunnen brengen op de sofa’s van Starbucks … Gelukkig is de service in Hong Kong op allerlei gebied TOP!

De ferry brengt ons zonder problemen in China, de douane in China (en HK) behandelt onze papieren met een glimlach en heet ons zelfs hartelijk “Welkom”. De eerste keer dat dit gebeurt op Schiphol moet ons nog overkomen, maar misschien zien ze ons daar liever gaan dan komen? En dan … de taxi. Eerste oefeningen in het Chinees. Helaas, deze Chinees is zwijgzaam.

De eerste dag brengen we grotendeels slapend door na eerst een bezoek gebracht te hebben aan onze vriend Bart die zich in China gevestigd heeft, daar getrouwd is en inmiddels de Chinese bevolking met één (dochter) opgehoogd heeft. Het mooie meisje heeft duidelijk de gelaatstrekken van Bart, maar is verder toch duidelijk Chinees. Grappig. Mocht/moest ze ook even vasthouden en jawel hoor, een paar minuten later moest ze aan een nieuwe luier … Ik breng geluk zogezegd …

Over hermanvandendungen

Almost 40 years of being with and in the world of high-end audio equipment. As distributor of Krell, Sonus Faber, Cello, Conrad-Johnnson and many more, initiator of brands like Kiseki, Cogelco, AH!, PrimaLuna, Mystère and maybe more to follow.
Dit bericht werd geplaatst in Algemeen info - Informations générales en getagged met , , , , . Maak dit favoriet permalink.

Geef een reactie - Laisser un commentaire

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

Deze site gebruikt Akismet om spam te bestrijden. Ontdek hoe de data van je reactie verwerkt wordt.