We gaan naar China toe … We gaan naar China toe … Deel 5

Inderdaad langer geslapen dan verwacht. Vandaag is de luchtvochtigheid een stuk minder. Je ziet het water bijna niet meer van de marmeren wanden lopen. De vloeren zijn her en der nog wel slipperig, maar het voelt allemaal een stuk aangenamer. Het is gewoon een lekker, warm weertje.

Volgens planning email afgewerkt, waar niet mee gezegd is dat ik nu bij ben. Nog jaren niet. Tijdens het werk een Patricia Kaas DVD gedraaid. Inderdaad een illegale Chinese kopie (sorry Patricia – de prijs van de kaartjes voor het concert in november in Brussel maken het weer een beetje goed voor je), maar beeld en geluid zijn er niet minder om. Dominique heeft ondertussen de buurt maar eens her-verkend. Vergeleken met vorige keer zijn er ineens hele rijen winkels en restaurants verdwenen. De eigenaar wil zijn onroerend goed te gelde maken en heeft dus de huur zo hoog gemaakt dat de huurders als sneeuw voor de zon verdwenen zijn. Maar blijkbaar is een straatje verder weer van alles te koop. Dus in het weekend maar een paar uur vrij maken om het eens met eigen ogen aan te zien. Er is al een mooi Armani jasje gesignaleerd voor 150 Euro. Geen geld, maar als het een nepper is, dan moet er nog eens stevig gesproken worden.

Op de speurtocht ook een echte Japanner gevonden. Met echte bedoel ik, dat de eigenaar Japans is en een flink deel van zijn gasten ook. De Chinezen en de Japanners liggen elkaar niet zo goed, maar er waren er toch ook voldoende Chinezen die het zich goed lieten smaken. Niet goedkoop, maar wel super lekker. Met niet goedkoop bedoel ik 17 Euro per persoon, biertje inclusief.

’s-Avonds nog een enge spook-moord-film tussen het emailen door. Soms te bloederig om naar te kijken en misschien ook wel om te slapen. Gelukkig kwamen er geen slangen in voor, dus ik hoef niet onder het bed te kijken :-). Morgenvroeg met de ferry naar Shenzhen. Hopelijk morgen hetzelfde weer als vandaag op de dag, maar het zou zo maar kunnen dat de luchtvochtigheid weer enorm omhoog schiet door de tropische plensbui die vanavond onverwacht en langdurig langs kwam.

Over hermanvandendungen

Almost 40 years of being with and in the world of high-end audio equipment. As distributor of Krell, Sonus Faber, Cello, Conrad-Johnnson and many more, initiator of brands like Kiseki, Cogelco, AH!, PrimaLuna, Mystère and maybe more to follow.
Dit bericht werd geplaatst in Algemeen info - Informations générales en getagged met , , , , . Maak dit favoriet permalink.

Geef een reactie - Laisser un commentaire

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

Deze site gebruikt Akismet om spam te bestrijden. Ontdek hoe de data van je reactie verwerkt wordt.