Value Added Service!

Some of you might know of our brand AH! AH! became famous, especially for their Tjoeb CD players. Since the first year we started making them (1998), a lot has changed. But … still the famous TJOEB is very much alive in the audio community. Wat a surprise after all these years! Even I am still using one :-). The Tjoeb 99. And I have a new Njoe Tjoeb 4000 in stock for “later”.

In our service department I still see Tjoeb cd players coming in and going out for service, updates, modification. Not so strange if you realize we almost did 7,000 of these. It makes me always feel good to notice how much audiophile value we have added to the market with this product. The fact we still can repair and service this product “after all these years” proves its great value.

I just took my AH! Tjoeb 99 to our service department and Michiel will renew its performance. Clean and lubricate the drawer, maybe renew the rubber belt so that all will perform smooth again. Clean the laser lens and contacts. Or replace the laser if necessary. Replace all capacitors with Panasonic FC and replace the tube sockets and tubes. It’s going to be Tesla RedPoint this time. I am sure I am going back a much better sounding cd player than I originally bought. :-). So … if you are in for something new for a fair price … re-do your (Njoe) Tjoeb (99).

Deze slideshow vereist JavaScript.

Some of the ideas in the AH! CD players made it into the PrimaLuna CD players. Why not re-use what is good and reliable? The Super Tube Clock for example. Some Njoe Tjoeb 4000 cd players use 3 of these (although tuning becomes very critical with 3 of these). The PrimaLuna ProLogue Eight and the ProLogue Classic CD player use one and the ProLogue Premium CD Player uses 2 of these clocks.

For both AH! and PrimaLuna cd players we stock the maximum available parts. Some things get tough though. If the loader, the mechanical part of the cd player breaks or wears out … these are no longer available. Displays … very limited. The original remote … no longer available. But we have 1000’s of lasers in stock and many other parts. So we can supply Value Added Service for a long time. Sounds by the way better than the Government’s Value Added Tax …

Over hermanvandendungen

Almost 40 years of being with and in the world of high-end audio equipment. As distributor of Krell, Sonus Faber, Cello, Conrad-Johnnson and many more, initiator of brands like Kiseki, Cogelco, AH!, PrimaLuna, Mystère and maybe more to follow.
Dit bericht werd geplaatst in AH! en getagged met , , , , . Maak dit favoriet permalink.

7 reacties op Value Added Service!

 1. Willem Schipper zegt:

  Toevallig hebben we een luistersessie gedaan bij mij thuis, Noe Tjoeb 4000 reference met standaard philips buizen van mijn neef, Accuphase E405 versterker, Kef XQ40 luidsprekers, bekabeling ‘oude’ Audioquest luidspreker kabels, de Argent en zilveren Audioquest interlinks.
  Het was prachtig, ben best wat gewend, heb in het verleden een accuphase DP80L/DC81L met een C280L/P800 versterkercombi gehad en weet best wel wanneer een set lekker klinkt, wel, ….. de Noe Tjoeb klonk zo geweldig goed!!! Hele mooie strakke stage, helemaal open zonder rauw te worden, patricia barber, paul simon, sara K , mark knopfler en frank sinatra (1955 capitol), we konden blijven gaan, TOPSOUND. Ga nu zelf op zoek naar een nette Noe Tjoeb reference.

 2. Dag Willem! Superleuk voor ons om dit te lezen natuurlijk. Wij hadden best wel wat gemengde gevoelens toen we de laatste exemplaren van dit project de deur uit zagen gaan. Goede resultaten met non-snob audio apparaten is altijd een erg leuke ervaring. Ook beroepsmatig. Je kunt met een gerust hart een gebruikte Njoe Tjoeb aanschaffen (de meeste onderdelen zijn bij ons gewoon voorradig) en als je wil, altijd vóór aanschaf door ons laten controleren, testen, updaten tot laatste versie. De mijne is trouwens NIET te koop!

  • Willem Schipper zegt:

   Hallo Herman,
   De jouwe hoef ik niet want ik er 1 gevonden uit 2005 welke bijna kompleet is ,netsnoer, magic feet, superclock, de mat, behalve de upsampler, die mist ie, en er moeten nieuwe buisjes in, twijfel nog welke, de standaard philips buizen klonken erg goed op mijn set, dus ik denk dat ik die maar moet bestellen. Vraagje, wat doet de upsampler precies, twijfel nog of ik die er ook nog inzet.

   Tevens heb ik via mp een standaard marantz CD 4000 gekocht in zeer goede staat incl. AB voor de zeer hoge prijs van 30 euro, dus loopwerk en onderdelen in voorraad!

 3. Mooi dat je die gevonden hebt, maar wellicht toch reden om ‘m even na te laten kijken, hoewel als er een SuperClock in zit dan is dat automatisch al gedaan (als wij de klok erin gezet hebben). Slim om via een cd4000 aan loopwerk (en display!!!) te komen. Mocht je nog iemand in je omgeving hebben die een Tjoeb 4000 wil, in Beek-Ubbergen bij DÉ HifiWinkel hebben ze er net een ingeruild (basis model, dus allerlei opties kunnen nog toegevoegd worden). Is door ons al gecontroleerd en opgewaardeerd volgens de laatste stand der “ervaringen”. Groet en veel plezier ermee. Herman van den Dungen.

 4. Hallo Herman,
  Vandaag de speler naar Vught gebracht en laten voorzien van nieuwe (Philips) buisjes en de Tjo-Upsampler erin laten zetten, resultaat is een veel mooier, zeg maar schoner, geluid. En vooral het hoog klinkt nu, ook dank zij de nieuwe buisjes, een stuk opener. Dit merk ik vooral bij een bepaalde cd, n.l. Hourglass van James Taylor, die klinkt normaal nogal warm, en nu een stuk ‘helderder’ terwijl de bas staat als een huis. Ben blij dat ik de upgrade heb laten uitvoeren, heb nu een High-End cd speler voor een koopje! Jammer dat jullie dit niet meer maken, misschien in de toekomst een cd speler ontwikkelen, de Njoe Tjoeb MKIV, zou wat zijn, in de USA zijn ze er nu nog steeds lyrisch over, lees maar op audioreview, http://www.audioreview.com/cat/digital-sources/cd-players/ah/njoe-tjoeb-4000/prd_125042_1586crx.aspx. Ook de test op Stereophile destijds was heel positief met een hele mooie slotzin: ‘I can’t recall hearing a more musically involving, fulsomely detailed, three-dimensional presentation from any other CD player at such a modest price as the AH! Njoe Tjoeb 4000′
  Groet, Willem Schipper.

 5. Veel plezier er mee Willem. Zo te lezen lukt dat al prima. Ben inderdaad door jouw opmerking nog eens gaan lezen bij Audioreview en het blijft leuk om die ervaringen van tevreden gebruikers nog eens te zien. Bedankt en groet, Herman van den Dungen

 6. Quin zegt:

  Hallo
  Ik woon in de Verenigde Staten en bezit een gebruikte Tjoeb 99-speler waarvan ik houd. Veranderd buizen naar Amperex Bugle boys en zet in een nieuwe op-amp Burson Vi5. Kent u iemand in de VS die op de CD-speler een service kan verlenen die lijkt op wat Herman met hem deed? Kan ik het u vragen dezelfde service te verlenen en zo ja, hoeveel zou dit kosten?
  Heeft u ook handleidingen of brochures voorgedrukte informatie voor de 99-speler?
  Alvast bedankt

Geef een reactie - Laisser un commentaire

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

Deze site gebruikt Akismet om spam te bestrijden. Ontdek hoe de data van je reactie verwerkt wordt.