The Rolling Stones / Muddy Waters Live at the Checkerboard Lounge 1981

Jan de Groot – onze Eerste Hulp bij Solidstate Ontwerpen (en al een paar jaar bezig voor ons om een range hoog kwalititieve audio instrumenten te ontwerpen en te bouwen) bracht laatst een bezoekje aan Rhapsody en kwam een Rolling Stones / Muddy Waters album tegen dat hij nog niet kende.

“De naam van de Rolling Stones is afkomstig van het nummer Rollin’stone van Muddy Waters (1913-1983) en dit jaar bestaan zij als band een ongelooflijke 50 jaar! Nu bleek het album Live at the Checkerboard Lounge 1981 een special edition te zijn dat begin September is uitgebracht. Thuis aangekomen meteen aan het Googlen gegaan (op YouTube staan ook wat van de oude opnamen – die je ook hieronder vindt) en het album meteen besteld. Bij de vinyl bestelling krijg je een dubbele 180 grams! schijf, een CD en een DVD. Het album is live opgenomen in 1981, in de Checkerboard Lounge in Chicago, waar op dat moment Muddy Waters een optreden gaf. Geheel onverwacht (denk ik) zitten de Stones daar binnen en beginnen stuk voor stuk met Muddy Waters mee te spelen. Mick Jagger zal anno 2012 ook wel denken wat een apenpakkie had ik toen -ook al- aan.  Nu nog even tijd vrijmaken om de 180 grams onder de Kiseki te leggen en af te luisteren op mijn prachtige (sorry even wat zelfstreling) prototype voorversterker-eindversterker combinatie, gecombineerd met de rest van mijn set.”

Het afkijken van de YouTube video plaatst me meteen terug in de beginjaren van mijn audiohobby, toen we behalve de CES in Las Vegas ook de CES in Chicago hadden. Prachtige stad, prachtige gebouwen en ’s-avonds altijd wel een lekker obscure club waar de blues tot in de late uren in je oren gesmeerd werd. Las Vegas nog steeds leuk, maar geen Chicago meer … écht jammer!

Jan, bijna herfstvakantie, dus geniet van je nieuwe schijven en je (onze) nieuwe audio speeltjes en dan weer gauw hup hup verder, want wij willen ook!

PS Jan de Groot had zijn roots bij het eertijds befaamde distributie bedrijf Audioscript, was verantwoordelijk voor een deel van de Sphinx lijn en werkt nu voor Durob Audio aan een solidstate lijn en is deel van een Deens – Nederlandse ontwerpgroep -waaronder ook Lars Moltke van Bow Technologies en Xander77 de buizen man-. Aardig binnen deze groep is dat we de individueel bedachte zaken ook proberen uit te wisselen, te hergebruiken en ook typische buizenschakelingen in solidstate ontwerpen toe te passen of typische solidstate schakelingen te gebruiken binnen een buizen ontwerp. Heel boeiend allemaal.

PS Op Youtube kun je ook de hele movie van The Rolling Stones / Muddy Waters Live at the Checkerboard Lounge 1981 vinden. Meer dan anderhalf uur stiekum meekijken …

Over hermanvandendungen

Almost 40 years of being with and in the world of high-end audio equipment. As distributor of Krell, Sonus Faber, Cello, Conrad-Johnnson and many more, initiator of brands like Kiseki, Cogelco, AH!, PrimaLuna, Mystère and maybe more to follow.
Dit bericht werd geplaatst in Algemeen info - Informations générales en getagged met , , , , . Maak dit favoriet permalink.

Geef een reactie - Laisser un commentaire

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

Deze site gebruikt Akismet om spam te bestrijden. Ontdek hoe de data van je reactie verwerkt wordt.