Sonus faber nieuws…

Twee van de langstlopende en meest populaire modellen van Sonus faber zullen per 31 december niet meer gefabriceerd worden. De Guarneri Memento en de Amati Anniversario.

In het verleden heb ik wel eens tegen Sonus faber gezegd “laat me weten wanneer jullie met de Guarneri stoppen, want dan koop ik de laatste 100 paar”. Ik dacht op die manier de productie min of meer eeuwig te kunnen laten duren. Immers niks plezieriger verkopen dan je “eigen” luidspreker. Maar, het moment van stoppen is toch gekomen. Voor de Guarneri Memento alsmede voor de Amati Anniversario.

Omdat we denken dat er altijd nog mensen rondlopen die deze modellen graag willen hebben, hebben we de laatste 15 paar Guarneri en de laatste 5 paar Amati aangekocht. Daarmee stellen we het “vonnis” even uit en hebben geïnteresseerde klanten iets meer tijd om over (het moment van) aanschaf na te denken.

Heeft U interesse … neem ACTIE voor dat ook deze laatste exemplaren van de aardbodem verdwenen zijn.

En dan nog het volgende … Min of meer door toeval kwamen we er achter dat Sonus faber naast de gewone Elipsa Maple (satijn) uitvoering en de soms op speciaal verzoek gefabriceerde  (high gloss) Red Violin SE uitvoering, ook een (high gloss) Graphite SE uitvoering heeft. Deze SE uitvoeringen worden nu en dan speciaal gemaakt voor o.a. de Russische en de Amerikaanse markt. Ook maakt men gebruik van de Stradivari tweeter en een aangepast wisselfilter. De zeer fraaie high gloss Graphite uitvoering van de Elipsa is in Europa overigens een zelden tot nooit vertoonde uitvoering.

We ontdekten dat er 3 paar in Italië min of meer gereed stonden om verscheept te worden naar Sumiko, de US vestiging van Sonus faber. Om een lang verhaal kort te maken: één van deze 3 paren komt in ieder geval als “reeds verkocht” naar Nederland en voor de overige 2 paar heb ik de toezegging gekregen dat vóór dat stappen genomen worden om te verschepen, ik geïnformeerd word. Tot die tijd hebben we de gelegenheid om ook voor deze 2 paar een eigenaar te vinden die van iets speciaals houdt. Denkt U “Hé, dat is iets voor mij, aarzel niet”. Bel of email. Dit is een unieke kans die nooit meer terug komt.

Over hermanvandendungen

Almost 40 years of being with and in the world of high-end audio equipment. As distributor of Krell, Sonus Faber, Cello, Conrad-Johnnson and many more, initiator of brands like Kiseki, Cogelco, AH!, PrimaLuna, Mystère and maybe more to follow.
Dit bericht werd geplaatst in Luidsprekers - Enceintes, Sonus faber en getagged met , , , , , , . Maak dit favoriet permalink.

Geef een reactie - Laisser un commentaire

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

Deze site gebruikt Akismet om spam te bestrijden. Ontdek hoe de data van je reactie verwerkt wordt.