Houdt De Nederlandse Jazzgeschiedenis Levend!

Er gaat geen dag voorbij of het wordt je duidelijk gemaakt dat vele goede waarden van het leven niet langer behouden kunnen blijven vanwege allerlei bezuinigingen van “links en rechts”. Wij schijnen daar zelf verantwoordelijk voor te zijn, want die maatregelen worden allemaal bedacht door onze “volksvertegenwoordiging”.

Mijn Hoela, denk ik dan meteen, want die volksvertegenwoordiging heeft zichzelf op het pluche gekregen door het blijkbaar algemeen geaccepteerde verschijnsel “kiezersbedrog” genaamd”. Groen beloven, rood leveren. Of andersom. Daar komt U als auto handelaar niet mee weg. Of de klant moet kleurenblind zijn. Nou ja, misschien zijn wij burgers inmiddels politiekblind of in ieder geval politiek moe?

Ik kwam (weer) op het bovenstaande, toen ik een boekje zag met als titel “Houdt De Nederlandse Jazzgeschiedenis Levend!” In het kort komt het erop neer dat er weer een subsidie stopgezet wordt en dat Muziek Centrum Nederland, waar het Nederlands Jazz Archief ondergebracht is,  ermee moet stoppen. Lees de bijgevoegde pdf en U bent volledig op den hoogte over wat er mis dreigt te gaan en hoe het mogelijk oplosbaar is.

Over hermanvandendungen

Almost 40 years of being with and in the world of high-end audio equipment. As distributor of Krell, Sonus Faber, Cello, Conrad-Johnnson and many more, initiator of brands like Kiseki, Cogelco, AH!, PrimaLuna, Mystère and maybe more to follow.
Dit bericht werd geplaatst in Algemeen info - Informations générales en getagged met , , , , . Maak dit favoriet permalink.

4 reacties op Houdt De Nederlandse Jazzgeschiedenis Levend!

 1. Marcel Croese zegt:

  Herman you’re rambling.
  Ze moeten hun eigen broek ophouden. Hier is de overheid niet voor.
  Die moet nog véél meer snoeien maar vooral teruginvesteren in het faciliteren van economie en veiligheid. Terug naar de kerntaken.
  Cultuurhobbies zijn de verantwoordelijkheid van de cultuurmakers en -dragers.
  Niet van de overheid. Die kùnnen dat trouwens ook helemaal niet, ze maken er een potje van en dat stoppen ze dan weer met poen.
  Je ziet wat er van komt: infuusbaby’s die op de rug met de pootjes omhoog gaan liggen krijsen als de toevoer gestopt wordt. Laat ze een voorbeeld nemen aan alle organisaties die zich weten te heruitvinden en ineens met boude initiatieven komen en vernieuwend zijn als nooit tevoren.
  Groeten
  Marcel

  • Goedemorgen Marcel! Ja, er zit gelukkig nog leven in me. :-). Ik heb niet veel tijd, dat weet je. Dus geen ellenlange discussie met dicsussie. Je weet ook dat ik weinig of geen bewondering heb voor allerlei “kunstjes” van overheden (en banken). Waarom? Dat wordt denk ik de laatste tijd overduidelijk dagelijks genoeg bewezen. Van mij mag de revolte van de 60-er jaren weer terug hoor! Waar het hier trouwens over gaat is juist een initiatief, een oproep aan de jazzliefhebber om de eigen broek op te houden zónder die vermaledijde overheid, want die haakt immers af … Of begrijp ík het verkeerd? Groet, Herman

 2. Bert Oling zegt:

  Beste Marcel, in de wereld van kunst en cultuur is de overheid al lang teruggetreden. Uitzonderingen daargelaten. Maar realiseer je je wel dat de meeste euri’s zitten in het faciliteren van kunst en cultuur, het openhouden van schouwburgen, theaters en musea. Kunst en Cultuur zijn overigens geen hobby, ze zijn van essentieel belang voor het leefbaar maken en houden van onze samenleving.

  • Met die laatste zin Bert “Kunst en cultuur zijn van essentieel belang voor het leefbaar maken en houden van onze samenleving” sla je de spijker op de kop. Maar misschien is het in de lucht houden van een straaljager nóg belangrijker, ondanks dat als een potentiële vijand een scheet laat, zo’n apparaat toch pats boem reddeloos verloren de lucht uitvalt …

Geef een reactie - Laisser un commentaire

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

Deze site gebruikt Akismet om spam te bestrijden. Ontdek hoe de data van je reactie verwerkt wordt.