Las Vegas CES 2013, JackPOT of JackPLOF …???

ces-show-floorWat mij de eerste dag van de CES (beurs voor de Pro People in audio, video, electronica) al meteen opviel -tenminste in The Venetian waar de high end merken hun plaatsje hebben- was het grote aantal exposanten en het grote aantal bezoekers. Althans, voor mijn gevoel. Het kwam gewoon erg levendig over allemaal en dat stemt je natuurlijk “blij”. Maar tegelijkertijd bekruipt je toch ook het gevoel van “leuk dat het hier allemaal allelujah is”, terwijl het thuis in Europa, zakelijk gezien, allemaal minder vrolijk lijkt.

Doordat nu de crisis echt persoonlijk voelbaar wordt omdat de overheid na jaren getreuzel eindelijk bedacht heeft hoe en waar ze het geld gaan ophalen, houden consumenten het geld in het algemeen steviger in de pocket. Althans voor wat betreft het hifi goed. Dom natuurlijk, want “Big Brother is watching you” en als die weten waar nog onuitgegeven geld zit, komen ze vroeg of laat langs.
genietOok het feit dat de meeste mensen die nog geld hebben, dat geld op de bank hebben, mag voorzien worden van een levensgroot vraagteken. Je krijgt er niks voor en als je er (van in feite je eigen) geld wil lenen, betaal je de hoofdprijs … Als je al wat kúnt krijgen. Dus mijn advies, gebruik je geld waarvoor het dient: maak het op en geniet ervan voor het oog en de klauw van de overheid erop valt. Aan een mooie hifi-set bijvoorbeeld :-). Of iets anders. Maar geniet waar je voor gewerkt hebt!

Ook de rest van de dagen was The Venetian goed bezocht, bezoekers waren positief gestemd en zeer geïnteresseerd. Wat betreft onze merken was het ook leuk te zien dat bezoekers heel gericht op onze kamers af kwamen. Kevin Deal, onze distributeur voor Noord- en Zuid Amerika en Canada, was buitengewoon positief gestemd na afloop. Volgens hem was deze CES show de beste ooit en kwamen er meer dealers dan ooit, gericht op zijn kamers af. Goed om te zien dat PrimaLuna en Mystère gedurende de laatste 10 jaar een gedegen reputatie opgebouwd hebben en een gevestigd merk zijn geworden.

Ook de merken die wij vertegenwoordigen in de BeNeLux waren overwegend positief gestemd. Bij Fine Sound Italy, eigenaar van Sonus faber, Audio Research, Sumiko, McIntosh, Wadia heerste een jubelstemming vanwege behaalde resultaten in 2012 en de verwachtingen voor 2013.

Dan en Petra D’Agostino waren zeer tevreden aanwezig met een goed gevulde orderportefeuille voor met name hun nieuwe voorversterker.

MicroMega kon zijn (of is het haar?) geluk niet op vanwege de constante reeks van lofuitingen aan het adres van hun MyDac. Tegelijkertijd namen ze al een voorproefje op de herhaling van dit succes met de MyZic (spreek uit als muzak, muziek in het Frans volgens een groot deel van de Franse jeugd), de hoofdtelefoonversterker in dezelfde behuizing als de MyDac. Phono, streamer, geïntegreerde versterker en disc speler staan in de rij te wachten op hun beurt.

Audio Research toonde de opvolger van de CD8, de CD9 dus. Kondigde verder een vsi75 aan. Beiden verwacht voor Februari. In April denkt men met een SP20 voorversterker uit te komen.

Krell liet de CONNECT zien, een high end streaming device, leverbaar mét en zonder d/a converter. Er was ook een nieuwe A/V processor, de Foundation. Óók de S-550i, de zwaardere geïntegreerde versterker, lijkt leverbaar te worden.

De kamers van Playback Design en darTZeel heb ik helaas niet kunnen betreden. En de nieuwe Playback IMS3 had ik maar wat graag gezien, beluisterd en bewonderd. Everything digital van The Master of Digits, Andreas Koch! Zij bevonden zich op T.H.E. Show, in een ander hotel op loopafstand, maar toen ik daar arriveerde was ik te vroeg of zij te laat, maar in ieder geval … elkaar gemist.

Audia was full STRUMENTO aanwezig en zelfs hier, ondanks het feit dat het import uit Europa is, staat het merk voor een uitzonderlijk goede prijs kwaliteitsverhouding.

Kiseki? Wanneer heb je weer Kiseki ? was een vraag die dagelijks meermalen voorbij kwam. Als er niks mis gaat hebben we in 2013 inderdaad een regelmatige aanvoer van Kiseki elementen.

Ik heb me dit jaar wel heel erg rustig gehouden wat betreft CES berichtgeving. Wel hebben we (Dominique) veel gepost op Facebook, hopelijk heeft U er wat van mee gekregen. Om meer info over het Las Vegas CES 2013 gebeuren te krijgen, klik de volgende links:

Enjoy the Music

CES Preview 2013 / T.H.E. Show 2013 Preview Report

CES 2013 / T.H.E. Show 2013 Report Part 1

CES 2013 / T.H.E. Show 2013 Report Part 2

CES 2013 / T.H.E. Show 2013 Report Part 3

CES 2013 / T.H.E. Show 2013 Report Part 4

Stereophile

CES 2013 / T.H.E. Show 2013 Report

The Absolute Sound, Tone Audio en nog vele andere webzines en tijdschriften zullen volgen. Gewoon even “googlen” op CES 2013 reports en U zult een overvloed van info vinden. Enjoy!

jackpotDus was het een JackPOT of JackPLOF CES? Wat mij betreft zeker géén JackPLOF CES en of het een JackPOT jaar wordt, dat weten we over 12 maanden wel te melden! 2012 was voor ons alleszins redelijk, dus voor 2013 zijn we hoopvol gestemd!

Over hermanvandendungen

Almost 40 years of being with and in the world of high-end audio equipment. As distributor of Krell, Sonus Faber, Cello, Conrad-Johnnson and many more, initiator of brands like Kiseki, Cogelco, AH!, PrimaLuna, Mystère and maybe more to follow.
Dit bericht werd geplaatst in Algemeen info - Informations générales, Audia Flight, Audio Research, Awards - Oscars, CES 2013, Dan d'Agostino, darTZeel, Kiseki, Krell Industries, Mystere, Playback Designs, PrimaLuna, Sonus faber en getagged met , , , , , , , , , , , , , , , . Maak dit favoriet permalink.

Geef een reactie - Laisser un commentaire

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

Deze site gebruikt Akismet om spam te bestrijden. Ontdek hoe de data van je reactie verwerkt wordt.