Blues Gitarist Magic Slim overleden op 75-jarige leeftijd

Onlangs overleed de Amerikaanse blues gitarist, Magic Slim, op 75-jarige leeftijd in een ziekenhuis in Philadelphia. Aldus een melding van zijn manager. Slim werd geboren als Morris Holt in een katoenplukkersfamilie in Torrence, Mississippi.

Hij speelde als kind piano, maar toen hij op zijn 13e zijn rechterpink verloor bij een katoenpluk-ongeluk, verruilde hij noodgedwongen de toetsen voor de snaren. In de jaren 60 richtte hij zijn band de The Teardrops op, die in totaal zes keer werd uitgeroepen tot beste bluesband van de Verenigde Staten. Hart- en longproblemen dwongen hem om eind januari zijn tournee met The Teardrops vroegtijdig af te breken. In totaal heeft Slim meer dan 30 blues albums op zijn naam staan.

Ter herinnering aan of als eerste kennismaking hierbij een opname met een alleszeggende titel “I’m a blues man”. Dat hoor je en dat zie je!

Over hermanvandendungen

Almost 40 years of being with and in the world of high-end audio equipment. As distributor of Krell, Sonus Faber, Cello, Conrad-Johnnson and many more, initiator of brands like Kiseki, Cogelco, AH!, PrimaLuna, Mystère and maybe more to follow.
Dit bericht werd geplaatst in Algemeen info - Informations générales en getagged met , , , . Maak dit favoriet permalink.

Geef een reactie - Laisser un commentaire

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

Deze site gebruikt Akismet om spam te bestrijden. Ontdek hoe de data van je reactie verwerkt wordt.