Durob Audio, Sonus faber, Audio Research en de toekomst …

Het zal inmiddels wel duidelijk geworden zijn dat er na een bijna levenslange vertegenwoordiging van Sonus faber in de BeNeLux, een einde gekomen is aan de samenwerking (of moet ik zeggen: “tegenwerking”) met de nieuwe investeerder-eigenaar, die zich behangen heeft met de naam Fine Sounds. Ook aan de samenwerking met betrekking tot het merk Audio Research is een einde gekomen. Aan de contractueel min of meer opgedrongen samenwerking voor wat betreft het merk Wadia, dat niet eens onze interesse had, zijn we nooit toegekomen. Om het over het noemen van McIntosh tijdens het schooien om een nieuwe order maar niet te hebben …

HVTheo Wubbolts merkte eens op “Ben je nu verdrietig” en ik herinnerde me en vertelde hem, dat toen de verkoper van de nieuwe investeerder mij telefonisch meedeelde wat er aan te komen zat, ik niet meer kon zeggen dan “bedankt”. Het voelde me als een op overspanning staande autoband, die plotseling leegliep en op juiste spanning kwam. De man, uiteindelijk ook maar een dozenverkoper die niet van de hoed en niet van de rand weet als het over audio gaat, kon niet meer uitbrengen dan “beslissing van de aandeelhouders”. Iedereen weet dat aandeelhouders daar niet over gaan, maar iedereen kent ook het verschijnsel dat brengers van goed nieuws dat doen alsof ze het kunstje zelf geklaard hebben en brengers van slecht nieuws altijd een ander de schuld proberen te geven.

Maar wat nu? Om dat te beslissen heb je tijd nodig. Wij in ieder geval wel. Het beste leek ons om het een en ander eerst maar eens een tijdje rustig aan te zien. Natuurlijk hebben we overwogen onze voorraad van > 1 Miljoen voor een afbraakprijs op de markt te gooien. Dat zou inderdaad rampzalig zijn voor Fine Sounds (inmiddels in de handel voorzien van de bijnaam Financial Sounds), en ieder zal begrijpen dat zij NIET de reden zijn om het anders te doen. Het zou ook de merken Sonus faber en Audio Research ernstig schaden en eerlijk is eerlijk, er is toch nog steeds wel een “band” met deze merknamen. Het Sonus faber van de laatste jaren heeft natuurlijk steeds minder te maken met het Sonus faber Originale van Franco Serblin, maar toch. Hetzelfde kan gezegd worden van het Audio Research van Bill Johnson, maar toch. En niet te vergeten de schade die toegebracht zou worden aan de dealers die jarenlang gewerkt hebben om van Sonus faber een succesvol merk te maken. De omzet van Sonus faber was jaar in jaar uit constant en gerelateerd aan het inwoneraantal één van de hoogste in Europa. Zelfs hoger als in Italië waar de vroegere verkopers van mobiele telefoons merkten dat luidsprekers zowel letterlijk als figuurlijk “zwaarder” te verkopen zijn. Met de mogelijkheden van de huidige social media zou de afbraak in BeNeLux wereldwijd gevolgen kunnen hebben. Hoewel een aantrekkelijke gedachte, konden we toch een alternatief bedenken.

Wat is het alternatief? Wel, we kiezen in eerste instantie voor een verkoopprijs-technisch rustige voortzetting van de verkoop van Sonus faber en Audio Research.

Hoe we gaan proberen het beste ervan te maken leest U morgen als we U over ons nieuwste product de Durob Audio Fidelity Voucher informeren.

Over hermanvandendungen

Almost 40 years of being with and in the world of high-end audio equipment. As distributor of Krell, Sonus Faber, Cello, Conrad-Johnnson and many more, initiator of brands like Kiseki, Cogelco, AH!, PrimaLuna, Mystère and maybe more to follow.
Dit bericht werd geplaatst in Algemeen info - Informations générales en getagged met , , , , . Maak dit favoriet permalink.

Geef een reactie - Laisser un commentaire

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

Deze site gebruikt Akismet om spam te bestrijden. Ontdek hoe de data van je reactie verwerkt wordt.