KRELL BENELUX 2015

KrellMet toch enigszins gemengde gevoelens, maar wel vol realiteitszin, hebben we besloten afscheid te nemen van het merk KRELL dat wij sedert de oprichting in BeNeLux vertegenwoordigd hebben. Zowel bij Krell als bij Durob als in de markt hebben er dusdanige veranderingen plaatsgevonden dat een afscheid de beste keus is.

De redenen voor het besluit zijn niet op 2 handen te tellen. De huidige perikelen aldaar, de nog steeds voortdurende verwikkelingen rondom het merk en de oprichters /aandeelhouders, de economische crisis, de zware servicelast van producten uit heden en vooral het lange verleden, de ontwikkeling van de US Dollar koers ten opzichte van de Euro, de verminderde belangstelling voor High-End in het algemeen, de verhouding werk – opbrengst, drukte met andere werkzaamheden, de zware aansprakelijkheid van een exclusieve vertegenwoordiging etc etc

Zoals de huidige situatie eruit ziet vrezen wij ook dat audio apparatuur van Amerikaanse oorsprong het de komende tijd erg moeilijk zal krijgen om te overleven. Natuurlijk werkt de slappe Euro ook door in andere -Europese en Aziatische- producten, maar vooral en vooral op de eerste plaats in producten gemaakt in de USA.

Audia-logoGelukkig hebben we nog een sterke solidstate troef in handen met het Italiaanse merk AUDIA. Kleinschalig bedrijf. Vriendelijke, menselijke mensen. Geen onmogelijk druk. Acceptabele prijzen. Geen gedram met Excel documenten. Kortom een merk waar op een relaxte manier zaken en audio gedaan kan worden. Hopelijk blijven investeerders de komende jaren daar weg van de voordeur, zodat we in “Relaxed Mode” deze producten kunnen blijven vertegenwoordigen en ondersteunen.

floydbow1

Ook het feit dat we al een aantal jaren solidstate producten aan het ontwikkelen zijn onder de merknaam Bow Technologies (onder leiding van Lars Moltke, er altijd al voor Bow geweest) en Floyd (onder leiding van Jan de Groot, voorheen Audioscript, Sphinx) heeft een rol gespeeld bij onze beslissing.

Relaxed Mode”, een term die ooit gebruikt werd door Krell voor de keuze van de gewenste bias-setting, wil ik graag introduceren voor bedrijven, merken die op een relaxte manier audio producten ontwerpen en in de markt zetten. Dat zijn vaak bedrijfjes die nog in handen zijn van de ontwerper en zijn partner(s). Héél, héél soms is er ook nog een investeerder bij betrokken. Maar dan wel vaak een investeerder die met een status van financiële overvloed en uit het oogpunt van audiofiele hobby, middelen beschikbaar stelt om de ontwerper in staat te stellen zijn meest briljante plannen uit te voeren. dollar_sign_smiley_blog1Bedrijven overgenomen door bankiers, investeerders met het doel de omzet op wat voor manier dan ook te stuwen om daarna de bedrijven weer door te verkopen aan de volgende (grotere) investeerder die hetzelfde spelletje gaat spelen, horen hier PER DEFINITIE niet bij. Die bedrijven worden gekenmerkt door overspannen Excel sheets, snel getergde verkopertjes in maatpak, dwangaankopen, snel wisselende modellen om magazijnen te hervullen, snel wisselende distributie netwerken en vooral veel ANGST. Alles wat muziek geen goed doet. Alles wat NIET RELAXED is. Helaas vallen de laatste jaren meer en meer bedrijfjes in handen van dit soort investeerders. Gelukkig zijn de financiële resultaten in de audio biz meer van het type KLATERgoud dan écht goud. De verwachting is ook dat deze tak van investering-sport snel afgelopen zal zijn. Met als nadeel dat daar dan ook audio bedrijven van goede naam en faam mee zullen verdwijnen. Daarom …

moneyBedenk wat de financiële wereld iedereen de afgelopen jaren in het algemeen geflikt heeft. Zie hoe diezelfde financiële wereld nog steeds … nou vooruit ik zeg het netjes … lak aan de rest van de gemeenschap heeft en trek uw conclusie. Hopelijk besteedt U uw bij elkaar gespaarde Euri aan producten van een zelfstandig entrepreneur die uw support in de vorm van een aankoop zeker zal kunnen gebruiken. Vaak krijgt U ook nog eens méér waar voor uw geld omdat in veel andere gevallen de prijs vaak de hoogte in gestuwd wordt door een duur verkoop apparaat en hoge marketingkosten. Maak uw keus. Misschien houdt U er een audio merk mee in de markt!

Lees ook eens het artikel “Der Euro auf Talfahrt” in de Duitse STEREO van April 2015.

Over beheerder

More than 45 years of being with and in the world of high-end audio equipment. As a distributor of Krell, Sonus Faber, Cello, Conrad-Johnson and many more, initiator of brands like Kiseki, Cogelco, AH!, PrimaLuna, Mystère and maybe more to follow.
Dit bericht werd geplaatst in Audia Flight, Bow Technologies, Krell Industries, Versterkers - Amplificateurs en getagged met , , , , . Maak dit favoriet permalink.

Een reactie op KRELL BENELUX 2015

  1. Hans Beem zegt:

    Hoe zit het met de eventuele reparaties van mijn zeer duur bij u aangeschafte apparatuur?
    Hoop toch wel dat deze of bij u voortgezet word of dat u op z,n minst een ander betrouwbaar en capabel adres geregeld heeft.
    Vind namelijk wel dat dat het minste is wat u voor u klanten kunt doen, welke toch flink bij u geinvesteerd hebben.
    Groeten, Hans Been.

Geef een reactie - Laisser un commentaire

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

Deze site gebruikt Akismet om spam te bestrijden. Ontdek hoe de data van je reactie verwerkt wordt.