Sonus faber en Audio Research op Rocky Mountain Audio Fest 2011

Jonathan Valin vond meer op zijn speurtocht naar $ 20,000.- en hoger geprijsde luidsprekers …

I next went to the Crestone Peak room on the Mezzanine, where I heard the $39k Sonus faber Amati Futuras driven by ARC electronics and sourced by Wadia digital. (Sonus, ARC, Wadia? Coincidence? You decide.) Although I was unfamiliar with the music, the Amatis sounded quite lovely in timbre, as Sonus loudspeakers always do, and livelier than Sonuses sometimes sound, which I attributed to the ARC electronics, with good presence on voice and terrific authority and snap in the low end. Perhaps (sigh) a little dark in overall balance, the Amatis were still the best large floorstanding Sonus faber loudspeaker I’ve heard. This was a very good show for Sonus faber.

Wat kunnen we daar meer aan toevoegen dan “Jonathan, waar is het fotootje???”.

Lors de sa recherche pour des enceintes de plus de 20.000 USD, Jonathan Valin a trouvé même un peu plus…

I next went to the Crestone Peak room on the Mezzanine, where I heard the $39k Sonus faber Amati Futuras driven by ARC electronics and sourced by Wadia digital. (Sonus, ARC, Wadia? Coincidence? You decide.) Although I was unfamiliar with the music, the Amatis sounded quite lovely in timbre, as Sonus loudspeakers always do, and livelier than Sonuses sometimes sound, which I attributed to the ARC electronics, with good presence on voice and terrific authority and snap in the low end. Perhaps (sigh) a little dark in overall balance, the Amatis were still the best large floorstanding Sonus faber loudspeaker I’ve heard. This was a very good show for Sonus faber.

Que pouvons-nous ajouter à ce commentaire, si ce n’est “Et  la photo, Jonathan ?”

Over beheerder

More than 45 years of being with and in the world of high-end audio equipment. As a distributor of Krell, Sonus Faber, Cello, Conrad-Johnson and many more, initiator of brands like Kiseki, Cogelco, AH!, PrimaLuna, Mystère and maybe more to follow.
Dit bericht werd geplaatst in Audio Research, Luidsprekers - Enceintes, Reviews - Tests, Shows, Sonus faber, Versterkers - Amplificateurs, Voorversterkers - Preamplificateurs en getagged met , , , . Maak dit favoriet permalink.

4 reacties op Sonus faber en Audio Research op Rocky Mountain Audio Fest 2011

 1. Inderdaad, de Amati futura’s zijn magistraal …

  Herman, wat het fotootje betreft: daar kan ik je wel mee van dienst zijn hoor …

  De futura’s staan hier nu te swingen op de Dartzeel CTH-8550 integrated amp samen met de Copland CDA-825 cd-speler. Ook dit gaat enorm goed samen. De Sonus faber Amati futura’s doen het héél erg goed moet ik zeggen. En ook de bezoekers van Dé Hifistudio zijn telkens weer enorm onder de indruk van deze machtig mooie luidsprekers.

  Ook tijdens de Audio Research/Sonus faber proeverij was men onder de indruk van de combinatie Audio Research met de Sonus fabers. Maar genoeg getikt, ik ga weer eeens even wat muziek draaien …

  Met vriendelijke groet,

  Ferry Kremers
  Dé Hifistudio Weerdinge

  • hermanvandendungen zegt:

   Hoi Ferry,

   Nou, op naar de fotootjes van de Dartzeel dan maar? Ik ben daar tijdens mijn vakantierit naar Franktijk langs geweest en heb zelf wat actie foto’s gemaakt. Komt allemaal nog “tzt”.

   Groet,

   Herman

 2. Hoi Herman,

  Ik verbaasde me over het grote prijsverschil voor de Sonus faber Amati Futura speakers tussen USA en de BeNeLux: $39.000,- tegenover EUR 24.500,-. Wat een verschil in het voordeel van de BeNeLux deze keer!!

  Met vriendelijke groet,

  Michiel van den Brekel

  • hermanvandendungen zegt:

   Dag Michiel,

   Ja, deze keer gaat het om een Europees product in de USA, terwijl het in high-end meestal andersom is. De nerveusiteit van de diverse valuta wereldwijd maakt het allemaal nog wisselvalliger natuurlijk. USD$ 39.000,- is overigens Euro 27.500,- dus dat valt mee, maar …. de prijs in USA is altijd EXCLUSIEF BTW en zou dus vergeleken moeten worden moet onze verkoopprijs exclusief btw en die is Euro 20,600,-. Tsja , dan zijn het weer 7.000 Euri die de Amerikanen meer op moeten hoesten. Maar er is altijd wel een gat te vinden in Europa dat we daar eventjes mee kunnen stoppen ….

   Groet,

   Herman

Geef een reactie - Laisser un commentaire

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

Deze site gebruikt Akismet om spam te bestrijden. Ontdek hoe de data van je reactie verwerkt wordt.