En wat doe je nou zo de hele dag in Frankrijk? — Mais que fais tu toute la journée en France ?

In Frankrijk … Allereerst natuurlijk weer wakker zien te worden. Ook hier vaak weer voorafgegaan door een te laat naar bed gaan. Dan ceedeetje in de Krell, koffie, koffie en nog eens koffie en een stuk afgebroken stokbrood met iets of niets, glaasje appelsap, een douche en als er nog tijd over is aan het eerste werk of gewoon … de lunch.Want eten en drinken staat hier in hoog aanzien. In de goeie tijd lekker buiten en anders gewoon binnen met meestal toch genoeg binnenvallende zon om een warm gevoel te krijgen, ook al is het buiten wat kouder dan je zou willen. Vandaag bijvoorbeeld in de zon toch nog altijd 22 graden, terwijl de Nederlandse kranten over sneeuw en hagel zeuren.

Na de lunch maar weer aan het bureau en de laptop om actueel werk, maar ook werk dat is blijven liggen, weg te werken. Tussendoor koffie, koffie, koffie en als het warm is een lekkere alcoholvrije (zelfs daar krijg ik slaap van, maar dat zal komen omdat alcoholvrij niet alcohol vrij is; toch nog 1%) of een echte. Van die lekkere kleintjes van 25cl. Als de klok de 6 gepasseerd is dan hoor je meestal wel van “ergens” dat het tijd voor een aperitief is (Ricard) en een uurtje of 2 later zitten we thuis of elders aan een lekker diner.

De echte Fransman duikt (rolt) daarna meestal het bed in, maar op de een of andere manier weet ik me door de slaapaanval heen te worstelen en eenmaal weer echt fris, gaat het leven aan de laptop weer vrolijk verder tot vaak heel diep in de nacht. Natuurlijk zijn er allerlei variaties op dit thema te bedenken en gaat ook hier het telefoonleven vanuit Nederland en andere oorden gedurende de dag gewoon door, maar wat hier is beschreven, is toch wel een redelijke doorsnee van een werkdag in Frankrijk. En in China?

En France… tout d’abord se réveiller. Ici aussi je me couche très tard. Un cd dans le Krell, un café et encore un café, un bout de baguette avec quelque chose dessus, un verre de jus de pomme, une douche et si j’ai encore un peu de temps avant le lunch… je travaille. Car manger et boire sont deux activités principales ici. A la bonne période on mange dehors et sinon dedans mais il y a toujours assez de soleil pour avoir un sentiment de chaleur, même s’il fait plus froid dehors que ce que l’on pense. Aujourd’hui par exemple, il fait encore 22 degrés alors les journaux hollandais annoncent la neige et des grêlons.

Après le lunch, à nouveau derrière le bureau et le laptop pour mes activités quotidiennes, mais aussi pour rattraper tout ce que j’ai laissé de côté. Entre temps du café, du café et du café et s’il fait chaud, une bonne bière sans alcool (mais même sans alcool, la bière m’endort, car il y a toujours 1 % d’alcool) ou alors une vraie, les petites de 25 cl. Vers 6 heures, il y a toujours un endroit où on doit aller prendre un apéritif et s’asseoir pendant une heure ou 2 pour un bon dîner. 

La plupart du temps le vrai français se couche aussitôt, mais je ne sais pas pourquoi, mais je n’ai jamais sommeil et à nouveau je me retrouve derrière mon laptop jusqu’aux petites heures du matin. Bien entendu, il existe de nombreuses variations à ce thème et le téléphone sonne ici autant qu’aux Pays-Bas, mais j’essaie de vous décrire une journée type en France, et le prochain épisode sera une journée en Chine…

Over hermanvandendungen

Almost 40 years of being with and in the world of high-end audio equipment. As distributor of Krell, Sonus Faber, Cello, Conrad-Johnnson and many more, initiator of brands like Kiseki, Cogelco, AH!, PrimaLuna, Mystère and maybe more to follow.
Dit bericht werd geplaatst in Algemeen info - Informations générales en getagged met , , , . Maak dit favoriet permalink.

Geef een reactie - Laisser un commentaire

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

Deze site gebruikt Akismet om spam te bestrijden. Ontdek hoe de data van je reactie verwerkt wordt.