Hifi.nl – Hifi Solutions Amsterdam – en een leuk hifi verhaal…

Iedereen die “in de hifi zit” ontvangt periodiek een email van hifi.nl met belangrijke en minder belangrijke boodschappen betreffende “het vak”. Meestal wat shownieuws en productnieuws. Maar nu een opvallende titel er tussen:  HiFi Solutions – Filiaal Afsluitdijk? Wat blijkt, een heel leuk weg te lezen verhaal van eigenaar en bedrijfsleider Rick Oldersom van Hifi Solutions in Amsterdam.  Leuk genoeg om in een keer ergens diep in de nacht weg te lezen en om meteen naar Rick toe te reageren:

“Lang geleden dat ik zo iets leuks op hifi.nl gelezen heb. Deed me denken aan het verhaal dat ene G.T. destijds anoniem schreef voor onze papieren versie van Hifi Notes. Díe heb ik gevraagd of ie interesse had om als ie zin had nog eens wat te schrijven, maar nu voor ons www.durobblog.com. Een verhaal als net gelezen zou ik ook zo maar met plezier op onze www.durobblog.com geplaatst hebben, dus misschien moet / mag ik jou die vraag ook stellen? IK vond het in ieder geval leuk om te lezen.”

En Rick reageerde met een “Natuurlijk mag je het plaatsen c.q. gebruiken”. Dus bij deze … bedankt!

HiFi Solutions – Filiaal Afsluitdijk?

Wanneer we wakker worden, zijn we eigenlijk al iets te laat. We moeten opschieten, de afspraak bij de wethouder van Goerst, net onder Den Helder, is al om half elf. Twebbe, de eerste plaats is aan de andere kant van de Afsluitdijk bezoeken we later vandaag, ook hier moeten de nodige papieren worden getekend.

We rijden naar Twebbe, direct aan de andere kant van de Afsluitdijk. We moeten nu eenmaal bij beide gemeenten de papieren regelen, Twebbe en Goerst gaan feitelijk samen over alle bestemmingsplannen op de Afsluitdijk. Wanneer we er aankomen, worden we met open armen ontvangen. Dhr. Organa is helemaal blij wanneer zijn kantoor binnen lopen. We willen bij het monument met onze vestiging echt naam gaan maken in Nederland. Met dezelfde service en met het zelfde pakket de klanten voorzien van uitstekende hifi op de Afsluitdijk. Een heerlijk stukje muziek, bakkie koffie, en met klanten omgaan zoals jezelf geholpen wilt worden.. Dhr Organa – vriendelijk als altijd – maakt de champagne open, en schenkt de glazen zo vol als je ze zelden ziet. Niet over de twee derde grens, maar er ook niet onder, hij heeft ervaring – dat zie je aan alles.

Tja, waarom de Afsluitdijk? Er zit wonderbaarlijk nog geen enkele concurrentie, zelfs geen Media Markt of Saturn, dus alle mogelijkheden om hier een tweede Hifi Solutions te stichten. Dhr G.J.H Franeckers vraagt of ik ook nog even op de laatste pagina mijn handtekening wil zetten. Hij steekt zijn hand uit naar mijn vrouw, en zegt dat hij blij is met ons ambitieuze plan. Het zal de Afsluitdijk echt op de kaart gaan zetten..

Twee maanden later rijden we naar de plek waar nu de heipalen de grond in worden gedrukt, er heerst een feestelijke stemming, het is nu officieel, “It giet oan!” De bouw vordert gestaag en nog geen drie maanden later zijn we bezig de luisterruimtes in te richten. Het geluid in de ruimtes blijkt na het inrichten niet geweldig, de nodige aanpassingen worden gemaakt, en na drie weken kunnen we open.

De eerste klanten zijn lovend, de bijzondere collectie van McIntosh, Wilson Audio, Primare, Ayre, Kef en Dynaudio op de Afsluitdijk valt in de smaak. Na een paar maanden moeten we al uitbreiden, voor het personeel komt er een hotel, dan hoeven ze in de avond niet meer naar huis. Dit hotel wordt een paar maanden later ook gebruikt voor Hifi Toerisme, de vergunning voor Catering en het Hotel werden snel verleend door zowel de gemeente Twebbe en de gemeente Goerst.

Het parkeerterrein wordt uitgebreid aan de noordzijde, je wordt nu met een treintje naar de winkel of het hotel gereden. De Afsluitdijk rijdt in één rechte weg naar de winkel, die ook als standaard Point of Interest toegevoegd wordt aan de kaarten van de bekende navigatie systemen. Ook met het Hifi Hotel gaat het voor de wind, aan de steigers komt een opstap plaats voor Jetski en Catamaran Sunset-tours. Er wordt zelfs gestart met het verhuren van luchtbedjes met gratis luchtbedvulling wat direct aanslaat…!

“Hifi op de Afsluitdijk’’, zo luidt de kop van de Goerster Courant. Het loopt als een reiger, Dhr G.J.H Franeckers zegt dat uitbreiding van twee nieuwe luisterruimtes een formaliteit zijn, het ligt namelijk aan de westkant van de afsluitdijk. Je hebt geen vergunning nodig van de andere kant.. Ik vond dit vreemd, dus rij in de middag toch even naar Twebbe, waar Dhr F.M Organa dit bevestigt, alleen moet er wel even worden gekeken naar de horizonvervuiling, tenzij het gebouw onder de drie meter hoog blijft. Ik had de tekeningen nog niet terug van de aanbouw, ik moet hier nog terug komen. Drie meter hoog lijkt me hoog zat trouwens, dan kunnen we ook met inbouw luidsprekers in de weer. De vraag naar inbouwspeakers is toch al explosief naar gestegen, gezien de hoeveelheden die we verschepen naar Dubai…

Wanneer de tekeningen van de aanbouw klaar zijn, bel ik enthousiast naar Goerst. Helaas is wethouder Franeckers er niet, en vanuit Twebbe krijg ik te horen dat Dhr F.M Organa drie weken met vakantie is. De hele aanbouw moet even in de vriezer, dus ik bel de aannemer dat we alles toch moeten doorschuiven. De aannemer vindt het wel vervelend, maar ziet de mogelijkheid ons twee maanden later alsnog in te plannen.

Zo spreken we het af. Wanneer ik thuis kom, ligt er een brief van de beide gemeentes. Als altijd maak ik de post open met het mesje op het bureau. Aandachtig lees ik de brieven, het mesje valt met een harde tik op de grond.. Het staat er echt, ik lees de brieven nog zeker twee keer… “Wegens dringende werkzaamheden wordt de Afsluitdijk in beide rijrichtingen afgesloten…” De tekst ‘de Afsluitdijk wordt afgesloten.. ‘ gonst door mijn hoofd…. Het dreunt nog na wanneer ik badend in het zweet wakker word…

Ceci est un texte écrit par un revendeur hollandais, nous avons pensé qu’il était intéressant de le publier pour nos lecteurs hollandais. Il ne sera pas traduit en français. Toutefois si un de vous veut participer au travail de traduction, il est le bienvenu et peut me contacter à dominique”@”durob.nl

Over beheerder

More than 45 years of being with and in the world of high-end audio equipment. As a distributor of Krell, Sonus Faber, Cello, Conrad-Johnson and many more, initiator of brands like Kiseki, Cogelco, AH!, PrimaLuna, Mystère and maybe more to follow.
Dit bericht werd geplaatst in Algemeen info - Informations générales, Dealers aan het woord - La parole aux revendeurs. Bookmark de permalink .

3 reacties op Hifi.nl – Hifi Solutions Amsterdam – en een leuk hifi verhaal…

 1. robwilms zegt:

  Beste Rick,

  Prachtig verhaal! Zo kan een droom inderdaad in een nachtmerrie veranderen. Je kunt in elk geval altijd nog je schrijverstalent uitbouwen :-).

  Groet,

  Rob Wilms
  De Hifiwinkel Beek

 2. Beste Rick,

  Deze lees ik vanavond nog even voor het slapen gaan, lekker spannend en toch ook weer leuk verhaal. En inderdaad het leest zo lekker weg. Je hebt talent.

  Veel succes en plezier met het verwezenlijken van …

  Met vriendelijke groet,

  Ferry Kremers
  Dé Hifistudio Weerdinge

 3. Ha Ferry en Rob,

  Bedankt voor de leuke reacties, het idee ontstond tijdens een ritje over de afsluitdijk, daarna ging het een beetje op de loop 😉 Ach wie weet …

  Rick Oldersom
  Hifi Solutions

Geef een reactie - Laisser un commentaire

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

Deze site gebruikt Akismet om spam te bestrijden. Ontdek hoe de data van je reactie verwerkt wordt.