William Zane (Bill) Johnson van Audio Research overleden — William Zane (Bill) Johnson d’Audio Research est décédé

William Zane (Bill) Johnson van Audio Research is op 85 jarige leeftijd overleden. Hij was de oprichter en gaf gedurende 38 jaar leiding aan zijn Audio Research Corporation. Hij mag beschouwd worden als een van de grondleggers van de high-end industrie.

Wij ontvingen het volgende bericht van Audio Research:

13 December 2011

To All Audio Research Distributors, Retailers and Friends:

It is with deep sadness we inform you that William Zane Johnson, the founder of Audio Research and its leader for 38 years, passed away peacefully in the early morning of December 10. He was 85 years old. He is survived by his wife Nancy Johnson and family.

A memorial service will be held Sunday, December 18 at 2:30 PM at Oxboro Evangelical Free Church, 9431 Nicollet Ave. So., Bloomington MN 55420. Friends and family may call after 1:00 PM.

Memorial gifts are preferred. Please direct your memorial to either Northwestern College or to Oxboro Evangelical Free Church. Memorial gifts and condolences may be sent to Mrs. William Johnson at Audio Research Corporation, 3900 Annapolis Lane North, Plymouth MN 55447-5447.

A memorial reception for industry friends, retailers and distributors will be held at a later date, with date, time and location to be announced prior to the upcoming CES event in January.

We know you will join us in mourning the passing of one of high-end audioʼs truly visionary founding figures. Bill will be missed most of all by those who were there with him at the birth of a new industry.

Audio Research Corporation

William Zane (Bill) Johnson d’Audio Research est décédé à l’age de 85 ans. Il était le fondateur et a dirigé pendant 38 ans la compagnie Audio Research Corporation. Il est considéré comme un des fondateurs de l’industrie haute-fidélité.

Nous avons recu ce message d’Audio Research :

13 December 2011

To All Audio Research Distributors, Retailers and Friends:

It is with deep sadness we inform you that William Zane Johnson, the founder of Audio Research and its leader for 38 years, passed away peacefully in the early morning of December 10. He was 85 years old. He is survived by his wife Nancy Johnson and family.

A memorial service will be held Sunday, December 18 at 2:30 PM at Oxboro Evangelical Free Church, 9431 Nicollet Ave. So., Bloomington MN 55420. Friends and family may call after 1:00 PM.

Memorial gifts are preferred. Please direct your memorial to either Northwestern College or to Oxboro Evangelical Free Church. Memorial gifts and condolences may be sent to Mrs. William Johnson at Audio Research Corporation, 3900 Annapolis Lane North, Plymouth MN 55447-5447.

A memorial reception for industry friends, retailers and distributors will be held at a later date, with date, time and location to be announced prior to the upcoming CES event in January.

We know you will join us in mourning the passing of one of high-end audioʼs truly visionary founding figures. Bill will be missed most of all by those who were there with him at the birth of a new industry.

Audio Research Corporation

Over beheerder

More than 45 years of being with and in the world of high-end audio equipment. As a distributor of Krell, Sonus Faber, Cello, Conrad-Johnson and many more, initiator of brands like Kiseki, Cogelco, AH!, PrimaLuna, Mystère and maybe more to follow.
Dit bericht werd geplaatst in Algemeen info - Informations générales, Audio Research en getagged met , , , , , . Maak dit favoriet permalink.

Een reactie op William Zane (Bill) Johnson van Audio Research overleden — William Zane (Bill) Johnson d’Audio Research est décédé

  1. hermanvandendungen zegt:

    Gedurende de tijd na het ontvangen van zo’n bericht, ga je automatisch terug in de tijd. Ik moest denken aan de opmerking van José L’Oro van een paar weken geleden. Hij memoreerde de Audio Research Show die we destijds in Brussel deden en waarbij Bill Johnson persoonlijk aanwezig was. Zelf ingevlogen met zijn (straal)vliegtuigje. That’s the Spirit! Maar zoals Rob Becker (fotograaf en recensent voor diverse bladen) van de week aan mij schreef …. “Ook reuzen vallen om ….”

Geef een reactie - Laisser un commentaire

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

Deze site gebruikt Akismet om spam te bestrijden. Ontdek hoe de data van je reactie verwerkt wordt.