Playback Designs – Onbekend maakt (niet!!) onbemind …— Playback Designs – Inconnu ne signifie pas mal-aimé

Er duikt elk moment van de dag wel een nieuw merk op in de overvolle audio markt en tegelijkertijd vallen er evenzoveel om. Zaak om goed te kiezen als je een aanschaf doet. Voor de consument, de dealer, de distributeur, voor iedereen.

We werken al een tijdje met zo’n relatief onbekende en ondertussen wel beminde speler uit de top van de audio ere divisie: Playback Designs, ontwerper en fabrikant van cd spelers en dacs. Er zijn meer toppers in deze product groep. Denk bijvoorbeeld maar aan Wadia, DCS, Spectral, EMM Labs om eens wat te noemen. Wel, in dat rijtje hoort Playback Designs dus gewoon thuis.

Playback Designs is het bedrijf van Andreas Koch, Jonathan Tinn en Bert Gerlach, Vooral het verleden van Andreas Koch maakt duidelijk dat onbekend niet onbekend en zeker niet onbemind kan blijven. Hij is een van de digital top engineers van onze audio industrie. Hierbij een stukje “Andreas Koch” geschiedenis …

In 1982 Andreas Koch werkte voor Studer Revox in Zwitserland. Het was zijn taak om ’s werelds eerste volledig asynchrone digitale audio sample rate converter te bouwen. In 1984 verkreeg hij daar een octrooi voor. Ook in 1984, ontwierp hij een van de eerste filter banken voor digitale audio. 512 banken werden gebruikt om ruis van oude opnames digitaal te onderdrukken. Een aantal van de hierin gebruikte principes werden later toegepast in audio compressie algoritmen van onder andere MP3 en AC-3.

Na Studer Revox, ging hij aan de slag bij Dolby Labs in San Francisco. In 1985 bouwde hij een professionele digitale audio compressie-regeling die gebruikt werd voor televisie-uitzendingen. Het was het eerste digitale Dolby audio product.

In 1987 ging hij terug naar Studer Revox in Zwitserland. Andreas leidde de ontwikkeling van een professionele digitale audio tape recorder. Een 48-kanaals DASH-formaat op 1 / 2 inch tape. Daarna was hij betrokken bij markt- en technologisch onderzoek met betrekking tot het gebruik van de harde schijf voor opnames bij professionele toepassingen

Andreas zette zijn werk in Zwitserland voort na zijn transfer naar Studer Editech in Menlo Park, CA, in 1989. De opdracht was om samen met een groep ingenieurs de ultieme harde schijf recorder voor professionele post-productie-toepassingen te ontwerpen. Men lanceerde “Dyaxis” in 1992, een systeem dat tot op de dag van vandaag nog steeds wordt gebruikt. De gebruikersinterface was zo revolutionair dat het tot op de dag van vandaag nog steeds liefdevol wordt gekopieerd door vele concurrenten.

In 1993 riep Sony in Florida. Hij hield toezicht op productontwikkeling voor professionele audio producten en lanceerde verschillende mengpanelen. Sony erkende de deskundigheid van Andreas en vroeg hem om naar San Francisco verhuizen, waar hij begon aan de ontwikkeling van’ s werelds eerste 8-kanaals DSD opname / bewerking / meng machine. “Sonoma” wordt nog altijd gebruikt in studio’s over de hele wereld en is gebruikt voor de meeste SACD releases. Hij ontwierp al de digitale onderdelen van de A / D en D / A converters. Andreas zat voor Sony ook in alle standaardisatie commissies voor SACD in samenhang met Philips.

In 2003 Andreas besloot hij om als zelfstandig contract ingenieur verder te gaan. Gedurende vier jaar ontwierp hij alle digitale componenten, algoritmen en architectuur voor de producten van EMM Labs.

In 2008, richten Andreas Koch en Jonathan Tinn Playback Designs op en lanceren een geïntegreerde SACD / CD speler met een verscheidenheid aan digitale ingangen. Een compilatie van 25 jaar digitale ervaring, samengebracht in twee nieuwe producten, de MPS5 en MPD5. In 2011 gevolgd door een meer betaalbare versie, de MPS3 en MPD3. Je kunt eigenlijk zeggen dat de “S” een “D” is waaraan een loopwerk is toegevoegd. In BeNeLux voeren wij de “S” modellen zodat we U kennis kunnen laten maken met het complete ontwerp, maar natuurlijk zijn de “D” uitvoeringen op bestelling gewoon leverbaar. Dé Hifiwinkel in Beek-Ubbergen heeft zowel de MPS5 als de MPS3 ter demonstratie in huis. De hoogste kwaliteit voor een prijs die U na lezing van al het bovenstaande, zeer zal verrassen. In aangename zin!!

Deze slideshow vereist JavaScript.

Pratiquement tous les jours une nouvelle marque apparaît dans ce monde de l’audio déjà “surpeuplé” et en même temps nombreuses sont celles qui disparaissent. Aussi est ce un véritable défi que de choisir la bonne marque pour le consommateur, pour le revendeur, pour le distributeur, pour tout le monde en fait.

Nous travaillons depuis un certain temps avec un lecteur relativement inconnu, mais depuis bien apprécié par le top de la division d’honneur de l’audio : Playback Designs, concepteur et fabricant de lecteurs cd et dacs. Dans ce groupe de produits nombreux sont ceux qui ont réussis, pensez à Wadia, DCS, Spectral, EMM Labs pour ne nommer que ceux là. Et bien à cette liste prestigieuse on peut ajouter Playback Designs.

Playback Designs est la société d’Andreas Koch, Jonathan Tinn et Bert Gerlach. Mais surtout le passé d’Andreas Koch fait que l’inconnu ne peut pas rester inconnu pour longtemps. Il est un des top ingénieurs numériques de notre industrie audio. Alors on va commencer par retracer l’histoire d’Andreas Koch…

En 1982, Andreas Koch travaillait pour Studer Revox en Suisse. Ce fut son projet que de construire le premier convertisseur audio numérique sample rate et complètement asynchrone au monde. En 1984, il en obtient l’octroi. Aussi en 1984, il a aussi conçu le premier banc filtrant pour l’audio numérique. 512 bancs etait utilisés pour supprimer le bruit des anciens enregistrements numériques. Certains des principes utilisés ont ensuite été repris pour les compressions algorithmiques audio notamment pour les MP3 et AC-3.

Après Studer Vox, il a travaillé pour Dolby Labs à San Francisco. En 1985, il a conçu un réglage de compression audio numérique professionnel qui fut ensuite utilisé pour les émissions télé. Ce fut le premier produit numérique Dolby.

En 1987 il est retourné chez Studer Revox en Suisse. Il a dirigé le développement d’un enregistreur numérique audio professionnel, 48 canaux format DASH sur 1/2 inch. Ensuite il a participé à une étude du marché et technologique pour l’utilisation de disques durs pour enregistrer dans le secteur professionnel.

Andreas a continué son travail en Suisse même après son transfert vers Studer Editech à Menlo Park, CA en 1989. Le projet était avec un groupe d’ingénieurs de concevoir l’ultime enregistreur disque dur pour les applications professionnelles. Ils ont lancé le “Dyaxis” en 1992, un système qui est encore utilisé de nos jours. L’interface utilisateur était si révolutionnaire qu’elle est encore de nos jours copiées sans aucun complexe par beaucoup de concurrents.

En 1993, il fut appelé par Sony en Floride. Il était responsable du développement de produits professionnels audio et a lancé plusieurs tables de mixage. Sony a reconnu son expertise et lui a demandé de déménager à San Francisco où il a commencé à développer la première table de mixage/édition/enregistreur à 8 canaux. “Sonoma”est encore utilisée dans des studios du monde entier et pour la plupart des sorties SACD. Il a conçu les parties numériques des convertisseurs A/D et D/A. Andreas était aussi responsable pour Sony des commissions de standardisations du SACD avec Philips.

En 2003, Andreas a décidé de devenir un ingénieur indépendant. Pendant 4 ans il a conçu tous les composants numériques, les algorithmes et l’architecture des produits de EMM Labs. 

En 2008, Andreas Koch a fondé Playback Designs avec Jonathan Tinn et ils ont lancé un lecteur CD/SACD intégré avec une diversité d’entrées numériques. Une compilation de 25 ans d’expérience numérique, ramenée dans deux nouveaux produits, le MPS5 et le MPD5. En 2011, une version beaucoup plus abordable, le MPS3 et MPD3. On peut dire que le “S” et le “D” indique l’ajout d’un drive. Au BeNeLux, nous avons choisi de distribuer les modèles “S” afin que vous puissiez découvrir des produits complets, mais bien entendu les modèles “D” sont sur commande livrables. Dé Hifiwinkel de Beek-Ubbergen a aussi bien le MPS5 que le MPS3 en démonstration. Une qualité incroyable pour un prix … qui après lecture de ce message ne pourra que vous surprendre énormément. Une très bonne surprise, bien entendu !

Over beheerder

More than 45 years of being with and in the world of high-end audio equipment. As a distributor of Krell, Sonus Faber, Cello, Conrad-Johnson and many more, initiator of brands like Kiseki, Cogelco, AH!, PrimaLuna, Mystère and maybe more to follow.
Dit bericht werd geplaatst in Cd spelers - Lecteurs cd, Playback Designs en getagged met , , , , , , , . Maak dit favoriet permalink.

Een reactie op Playback Designs – Onbekend maakt (niet!!) onbemind …— Playback Designs – Inconnu ne signifie pas mal-aimé

 1. robwilms zegt:

  Hoi Herman,

  Dat heb je goed gezegd! Mensen die mijn nieuws volgen zullen ook gelezen hebben dat ik je enthousiasme over Playback Designs alleen maar kan onderschrijven. Dat is een persoonlijke ervaring die onderstreept wordt door de zeer positieve luisterervaringen van mijn klanten. Playback maakt echt klasse-produkten op het allerhoogste niveau!!

  Groet,

  Rob Wilms
  Dé Hifiwinkel Beek

Geef een reactie - Laisser un commentaire

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

Deze site gebruikt Akismet om spam te bestrijden. Ontdek hoe de data van je reactie verwerkt wordt.