Oeteldonk 2012 La Waai Faai Festival voor levende muziek en levendige mensen

Zondag, 19 februari 2012, 11.11 is in Oeteldonk (Den Bosch) Carnaval 2012 begonnen. Als je naar links keek was er een strakke blauwe lucht met stralende zon, keek je naar rechts dan was die zelfde lucht bijna zwart en dreigender dan je iedereen toewenst voor zo’n grotendeels buiten feest. Van huis naar het eerste privé-adres in de stad voor het Carnavals ontbijt is maar een 15 minuten lopen, maar dan moet je wel de weg weten op het Centraal Station dat geblokkeerd is door de Prins en zijn gevolg en de menigte die de opening bijwoont. Gewoon via perrron 1 en een verborgen open deurtje. Tijdens het Carnavals ontbijt met heerlijk (Brabants?) worstenbrood, broodjes en een of ander (maar wel lekker) gehakt braadsel en de onvermijdelijke brandewijn al dan niet met suiker, zagen we links en rechts hagel, sneeuw en regenbuien voorbijkomen en voor het ergste werd gevreesd.

Frappant is dat we de hele dag verder niet echt last gehad hebben van neerslag van betekenis in welke vorm dan ook. Het was wel koud. Tenminste na 3-4 uur buiten gestaan te hebben met een ijskoud glasbier in je handen. Daar hielp geen “thermo underwear” tegen. Tussendoor thuis het aantal lagen kleding aangevuld tot 3 voor de onderdanen en 4 voor het bovenlichaam. Dan ben je de kou de baas. Zeker als je daarmee in een tjokvol café lichaam-tegen-lichaam staat. Niet uit te houden zo warm. Dus maar weer naar buiten en gewoon genieten van alles en iedereen die passeert. Het is ongelooflijk hoeveel creativiteit er benut is door iedereen om zichzelf op zijn fraaist en vreemdst uit te dossen. Vaak aanleiding tot een smakelijke lach.

En de muziek … Binnen vaak La Waai, buiten meer Faai! Binnen vaak luid, buiten dynamiek. De vele carnavals bands, banda’s, laten je van heel dichtbij genieten van de puurheid van niet versterkte muziek. En ook al is het misschien niet jé muziek, de dynamiek van trommel- en koper werk, blijft boeien. Dus … ik ben even “minder” aanwezig, maar blijf wel oog en oor open houden voor een lekker stuk muziek … J. Prettige Carnavals dagen voor iedereen die het viert!

Over hermanvandendungen

Almost 40 years of being with and in the world of high-end audio equipment. As distributor of Krell, Sonus Faber, Cello, Conrad-Johnnson and many more, initiator of brands like Kiseki, Cogelco, AH!, PrimaLuna, Mystère and maybe more to follow.
Dit bericht werd geplaatst in Algemeen info - Informations générales en getagged met , , , , . Maak dit favoriet permalink.

2 reacties op Oeteldonk 2012 La Waai Faai Festival voor levende muziek en levendige mensen

  1. Hallo Herman, van iemand van boven de rivieren is dit geheel onbegrijpelijk. Muziek… Lawaai met gezellige mensen. In Hilversum noemen we carnaval “vreemdgaan met een masker” 🙂

  2. hermanvandendungen zegt:

    Ja Jan, ik begrijp dat het voor jullie lastig te (be)grijpen is. Het is net als een gezellig feestje dat je overal kunt hebben, alleen met een hele hoop mensen. En de meesten vinden het leuk om eens een gek pakje aan te trekken (zie de foto’s van Dominique op de Facebook pagina). En dan zijn er nog groepen mensen die aan de hand van een thema gewoon kunstwerken maken van papier maché op een grote kar. Met respect te bekijken. En dat vreemdgaan doen ze gewoon zonder masker, net als in Hilversum en de rest van de hele wereld. Alleen van de Paus heb ik het nog niet mogen vernemen, tenzij we het hebben over de Borgia paus 🙂

Geef een reactie - Laisser un commentaire

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

Deze site gebruikt Akismet om spam te bestrijden. Ontdek hoe de data van je reactie verwerkt wordt.