Sonus faber Guarneri voor ZKH De Koning!

De Sonus faber Guarneri is altijd een best verkopende luidspreker geweest. De verkoop ervan ging altijd zo goed (en nog) dat ik wel eens bang was dat de fabrikant er mee zou stoppen. Ik heb op een gegeven moment dan ook de afspraak gemaakt met de Sonus faber manager van “toen”, Césare Bevilacqua, dat als ze plannen hadden om met het model te stoppen, ik de beschikking zou krijgen over de laatst te maken 100 paar. Ik dacht mijzelf op die manier te verzekeren van een nimmer opdrogende bron Guarneri luidsprekers. :-). De oorspronkelijke Guarneri is uitgebracht in verschillende versies. De Homage, de Anniversario en nu de Evolution. De laatste is een super de luxe uitvoering, niet de goedkoopste, maar toch nog steeds een best verkopend model.

Deze week mochten wij het 6e paartje Guarneri Evolution afleveren in Luxemburg. Daarmee bedoel ik niet dat er tot nu toe pas 6 paartjes verkocht zouden zijn, nee, onze dealer aldaar, Audio Concept, kreeg zijn 6e paartje geleverd. Romain proficiat en onze hartelijke dank voor de support aan het merk Sonus faber.

Soms was het lastig om Guarneris geleverd te krijgen. Ondanks dat we altijd voorraad hielden (en houden) zaten we wel eens krap. Maar met wat creativiteit hebben we dat toch een keer heel snel opgelost: “Césare, ik moet binnen 3 dagen een paartje hebben (als je verkocht hebt, wil je ook graag uitleveren) want onze Koning heeft een paartje besteld!” “Franco, Franco, ascolta, ascolta, il re comprato un Guarneri. Non è forse fantastico? Dobbiamo produrremolto velocemente!” Dit Google Italiaans betekent dat Césare erg enthousiast naar Franco riep dat de Koning een Guarneri besteld had. Is dat niet fantastisch? We moeten snel, snel leveren! En zo kreeg ik ondanks de krappe productie, toch snel mijn Guarneris geleverd :-). Ik heb Césare achteraf wel verteld dat dit een leugentje voor bestwil was én dat we helemaal geen Koning hadden! Anders hadden we op 30 April immers geen Koninginnedag maar een Koningsdag. Klinkt vreemd trouwens.

Iedereen een Prettige Koninginnedag 2012 toegewenst!

Over hermanvandendungen

Almost 40 years of being with and in the world of high-end audio equipment. As distributor of Krell, Sonus Faber, Cello, Conrad-Johnnson and many more, initiator of brands like Kiseki, Cogelco, AH!, PrimaLuna, Mystère and maybe more to follow.
Dit bericht werd geplaatst in Sonus faber en getagged met , , , , , , . Maak dit favoriet permalink.

6 reacties op Sonus faber Guarneri voor ZKH De Koning!

 1. jantransparentsound zegt:

  Prachtige speaker en een waardige vervanger voor mijn B&W N805. Vrees alleen dat het nog even door sparen wordt:-)

  • hermanvandendungen zegt:

   Maar Jan toch! Je leeft in bijna Koninklijke Omstandigheden, dus dat zal wel meevallen. Een prachtige hoofdbaan in de beveiligings-electronica en een nog mooiere bijbaan in de audio-electronica bij ons. Zolang dat zo blijft en je geen tijd krijgt om je geld op te maken, is zo’n speakertje maar “tikken” voor je. Ik zou zeggen: B&W N805 Te koop: bod gevraagd!

  • Peter zegt:

   Kwestie van prio’s, Jan. Moet je wel de vloer even opnieuw in de was zetten, staat het nog beter 🙂

 2. Wij hebben de eer en het genoegen gehad om vanuit onze toenmalige vestiging aan het Haagse Noordeinde tegenover het gelijknamige paleis, Hifi apparatuur te leveren aan onze Koningin en aan onze toekomstige Koning! Hij had na zijn vertrek uit Leiden een ‘optrekje’ naast het paleis Noordeinde betrokken. Tegenwoordig woont hij niet zo ver van mij vandaan maar of hij daar nog toekomt aan het genieten van muziek en dan ook nog over een topset met Guarneri’s betwijfel ik.
  Het Koningsschap roept en het buitenverblijf in Griekenland ook!
  En vergeet bij een jong gezin het veel gehoorde excuus; de kinderen, niet!
  Maar ik denk positief en al aan een spandoek, gericht naar zijn helicopterlandingsplaats:
  ”De Sonus Faber Guarneri Evolution staan klaar voor de Koning bij Number One in Leiden!”

  Misschien heeft Durob dan bij een volgende bestelling geen ‘leugentje’ meer nodig, ha, ha.

  • hermanvandendungen zegt:

   Laten we het er over eens zijn dat kinderen, Koninklijk of niet, een goede opvoeding verdienen. En daar hoort een goed stuk muziek over een goed klinkende installatie gewoon bij!

Geef een reactie - Laisser un commentaire

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

Deze site gebruikt Akismet om spam te bestrijden. Ontdek hoe de data van je reactie verwerkt wordt.