Audia, Italiaans, High End Electronica die ook betaalbaar is !

Wij voeren al meerdere jaren het Italiaanse merk Audia. Zowel het merk als onze distributie ervan speelt een kleine maar fijne rol in de schaduw van de grote audio merken. Dus niet zo heel veel testverslagen, maar wel heel goede resultaten. U zag er hier nog laatst een voorbij komen van René van Es himself.  Nu plukten we een paar conclusies uit de Franse markt voor U.

Strumento n° 1 & n° 4

hautefidelitelogo1Reviewer : Dominique Mafrand
Magazine : Haute Fidélité
Distinction : référence HAUTE FIDELITE


hautefidelitelogoMagnifiquement fabriquées avec des circuits de haute volée conçus par AUDIA, ces électroniques proposent une restitution d’une grande neutralité, très douce, mais très définie, dotée d’un remarquable fouillé harmonique et de capacités dynamiques redoutables. La musicalité raffinée va de pair avec une esthétique qui confère à cet ensemble une indémodable  élégance italienne.»

hautefidelitelogo« The Strumentos are superbly manufactured employing high-end circuits designed by Audia. These electronics reproduce music with absolute neutrality, very smoothly, but yet very precisely and defined. They own a remarkable harmonic palette and impressive dynamic capacities. The refined musicality of this pair matches with their look and gives to them an unfashionable Italian elegance. »

hautefidelitelogo«De Strumentos zijn prachtig vervaardigd met door AUDIA ontworpen high-end circuits. Deze elektronica zorgt voor een muziek weergave met absolute neutraliteit, zeer zacht, maar toch zeer nauwkeurig en gedefinieerd. Ze zijn voorzien van een opmerkelijk harmonisch palet en indrukwekkende dynamische eigenschappen. De verfijnde muzikaliteit van dit paar gaat hand in hand met hun schoonheid en geeft deze set een tijdloze Italiaanse           elegantie.»

Strumento n° 4

whathifilogoReviewer : J. Paris
 
Magazine : WHAT HI*FI

« VERDICT : Un des sommets du genre. Si la perfection n’est pas de ce monde, en voici néanmoins beaucoup mieux qu’une esquisse »

“VERDICT : One of the best (amplifier) in absolute terms. If perfection is not in our world, here it (the Strumento n°4) comes so close that you get largely more than a sample sketch”

« VERDICT : Een van de beste (versterkers) in absolute termen. Als perfectie niet van deze wereld is, komt U hier (met de Strumento n°4) zo dichtbij, dat je ruimschoots meer krijgt dan een ruwe schets ervan. »

Audia Flight CD ONE mk2

downloadReviewer : Thierry Soveaux.
 
Magazine : diapason

« Les timbres séduisent par leur raffinement et leur naturel. Très belle image stéréo également, en relief et précise. La résolution est du plus haut niveau malgré cette absence de sacrifice à la brillance. Enfin, la dynamique dénote elle aussi, une subtilité rare toujours au service de l’intelligibilité musicale. Du haut de gamme justifié. »

« The timbres seduce for refinement and natural.  The soundstage is very nice, precise and in relief. The resolution is at the higher levels without yielding to (false) brightness. Concluding, dynamic is served with a rare sense of detail, in advantage of Musical intelligibility. A high-end player, well justfied. »

« De klankkleuren verleiden met verfijning en natuurlijkheid. Het geluidsbeeld is erg mooi, precies en relaxed. De resolutie wordt op de hogere niveaus gehandhaafd, zonder toe te geven aan (valse) helderheid. Conclusie is dat dynamiek geserveerd wordt met een zeldzaam gevoel voor detail, ten dienste van de muzikale verstaanbaarheid. Een high-end merk, terecht gesteld. »

Audia Flight CD ONE M

hautefidelitelogo1Reviewer : Laurent Thorin
 
Magazine : haute fidélité

Le CD ONE M est apte à gérer dans d’excellentes conditions qualitatives, les fichiers musicaux stockés sur votre ordinateur… Construit magnifiquement, élégant et fiable, il est suffisamment performant pour rendre justice à des systèmes de haut de gamme »

« The CD ONE M player is able to manage in an excellent way all the music stocked in your computer… Superbly manufactured, elegant and reliable, the CD One M is rightly enough performing to be included into the best high-end audio systems. »

« De CD ONE M-speler is in staat om op een uitstekende manier alle muziek te beheren die is opgeslagen op uw computer … Prachtig vervaardigd, elegant en betrouwbaar, de CD One M presteert ruim goed genoeg om te mogen worden opgenomen in de beste high-end audio systemen. »

Cliquez sur les photos pour agrandir 
Click on the pictures to enlarge
Klik op foto’s te vergroten

Over hermanvandendungen

Almost 40 years of being with and in the world of high-end audio equipment. As distributor of Krell, Sonus Faber, Cello, Conrad-Johnnson and many more, initiator of brands like Kiseki, Cogelco, AH!, PrimaLuna, Mystère and maybe more to follow.
Dit bericht werd geplaatst in Audia Flight, Awards - Oscars, Reviews - Tests en getagged met , , , , . Maak dit favoriet permalink.

Een reactie op Audia, Italiaans, High End Electronica die ook betaalbaar is !

  1. audiorene zegt:

    He Herman,

    Als je aan een overdruk of PDF kunt komen van het Haute Fidelite review van de Strumento No. 1, dan hou ik mij aanbevolen. Altijd leuk om te lezen of anderen ook vinden en herkennen wat je zelf zo aanspreekt in het product.

    Groeten
    Rene

Geef een reactie - Laisser un commentaire

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

Deze site gebruikt Akismet om spam te bestrijden. Ontdek hoe de data van je reactie verwerkt wordt.