Oudste zakelijke brief van Anton Philips gevonden

mainlogophilipsWaar je ter wereld ook bent en je vertelt dat je uit Nederland komt, dan zijn er 2 plaatsen die iedereen kent. In de eerste plaats Amsterdam natuurlijk (en niet alleen vanwege de “Tulpen uit Amsterdam”) en dan Eindhoven, van Philips.

Philips maakt al heel veel NIET meer en daar valt volgens mij ook audio apparatuur onder, maar het is denk ik niet misplaatst om het bedrijf hier te noemen. Ook omdat ik net een berichtje las over de oudste zakelijke brief van Anton Philips.

Zakelijke-brief-Anton-Philips-1895

Die brief is gevonden in Zuid Afrika (en gaat ook over die potentiële markt) en wordt binnenkort opgenomen in de tentoonstelling van het Philips Museum in Eindhoven. Dat Museum bevindt zich op de Emmasingel, op de plaats waar Philips in 1891 zijn eerste gloeilamp heeft geproduceerd.

Anton Philips

Anton Philips

Anton Philips was de vader van de ons (en PSV fans) welbekende Frits Philips. Als ik aan hem denk dan denk ik bijna altijd aan het hilarische stukje TV programma met Willibrord Frequin, waarin de twee in een vliegtuigje een landing gaan maken op Eindhoven Airport. Frits die al heel slecht tot nauwelijks iets ziet, vraagt aan Willibrord Frequin of hij de landingsbaan goed ziet, want zelf ziet ie alleen maar wat witte vlekken … zegt hij lachend. Hij mocht dan ook geen auto meer rijden … maar vliegen was nog toegestaan …

Frits Philips

Frits Philips

Een bezoek aan het Philips Museum lijkt ons meer dan de moeite waard en op de website van het Museum kunt U alle benodigde informatie vinden: www.philips-museum.com.

 

Over hermanvandendungen

Almost 40 years of being with and in the world of high-end audio equipment. As distributor of Krell, Sonus Faber, Cello, Conrad-Johnnson and many more, initiator of brands like Kiseki, Cogelco, AH!, PrimaLuna, Mystère and maybe more to follow.
Dit bericht werd geplaatst in Algemeen info - Informations générales en getagged met , , , , , . Maak dit favoriet permalink.

Geef een reactie - Laisser un commentaire

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

Deze site gebruikt Akismet om spam te bestrijden. Ontdek hoe de data van je reactie verwerkt wordt.